Risotto amb vi negre i formatge
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Alta
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
240 g arròs Camaroli
- 40 g de mantega (20 g més per lligar)
- 20 g oli d'oliva
- 40 g de formatge fresc de vaca
- 20 g de ceba picada
- 1 l de brou vegetal
- 150 ml de vi negre
- Sal i pebre
- Raïm negre per guarnir
PREPARACIÓ
- Posem l'oli i la mantega en una cassola i, de seguida, hi aboquem una mica de ceba fins que quedi transparent.
- Hi aboquem l'arròs (dos grapats petits per ració). Deixem que es torri una mica tot remenant.
- Hi aboquem el vi i ho remenem. Ho deixem reduir dos minuts i afegim la sal i una mica de pebre.
- Un cop està reduït, hi afegim el brou vegetal. És important que hi hagi una bona quantitat de brou i no remenar-ho més perquè no es trenqui el gra d'arròs.
- Un cop arriba al punt de cocció -trigarà uns 10 minuts-, hi podem afegir una mica més de brou, si cal, perquè quedi cremós i ho remenem lleugerament.
- Ho traiem del foc i hi afegim el formatge fresc perquè el greix del formatge l'acabi de lligar. Hi afegim una mica més de mantega, perquè quedi més untuós i ja tenim el plat preparat.
- L'emplatem pla, sense fer cap muntanya amb l'arròs i el decorem amb una barreja que té una mica de cibulet tallat, uns grams de raïm ja tallats i sense pinyol i una mica d'oli.
- Hi ratllem una mica de pell de llimona i ja es pot menjar.