Risotto d'albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge de Maó, de gust suau i lleugerament salat i àcid, com la majoria de formatges, és ric en calci i en vitamina D, ambdós nutrients interessants per a la salut dels ossosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs bomba
1.200 ml de brou de pollastre
150 g de formatge Maó
120 g de mantega
3 albergínies
1 ceba de Figueres
1 ceba tendra
1 llimona
Un raig de vi ranci
Sal
Julivert
Pebre blanc
PREPARACIÓ
- Pesem 400 g d'arròs
- Netegem l'arròs i el deixem submergit en aigua.
- Tallem la ceba de Figueres a la brunesa.
- Posem la ceba en una cassola i la fem suar a foc baix.
- Canviem l'aigua de l'arròs per continuar-lo rentant.
- Tallem la ceba tendra rodelles.
- Quan la ceba es comenci a quedar transparent, hi afegim la ceba tendra perquè també suï.
- Tallem les albergínies a macedònia i per evitar-ne l'oxidació les deixem submergides en un bol amb aigua, gel, sali una mica de suc de llimona.
- Escalfem en un pot 1,2 l de brou de pollastre.
- Traiem les albergínies de l'aigua iles enrossim a la cassola on tenim ja enrossides les cebes.
- Ratllem 150 g de formatge Maó i els reservem.
- Colem l'arròs que teníem en remull.
- Afegim l'arròs a la cassola.
- Hi afegim un polsim de sal i pebre blanci apugem el foc durant 2 minuts per perlar l'arròs.
- Hi afegim pebre blanc i un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Aboquem a la cassola de l'arròs el brou ja escalfat. Remenem i deixem que arrenqui el bull a foc suau. Ho continuem remenant de tant en tant.
- Hi afegim el formatge ratllat remenant-lo suaument amb moviments d'embolcall. Reservem 50 g del formatge per fer-lo servir més tard.
- Apaguem el foc i retirem la cassola. Tapem l'arròs i el deixem reposar 2 minuts.
- Traiem el drap i hi afegim 120 g de mantega mentre continuem remenant fins que ens lligui i es desfaci.
- Servim posant-hi una mica de julivert picat per sobre i la resta del formatge maó que havíem reservat.