Risotto de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g llagostins
300 g musclos
250 g arròs Arborio
125 g formatge curat
125 g mantega
900 ml aigua
1 llima
¿ branca d'api
2 tiges d'alfàbrega
2 grans d'all
1 porro
¿ coliflor
Raig vi blanc
Coriandre fresc
Oli OVE
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Fem el brou. Tallem a juliana un porro i l'enrossim 10 minuts en una olla amb un raig d'oli.
- Netegem el fregall de 300 g musclos. Quan el porro s'ha enrossit hi afegim 400 g de cloves de llagostins (la carn de llagostí la reservem per després). Ho enrossim tot.
- Hi aboquem un raig de vi blanc i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Netegem el fregall de 300 g de musclos i els hi afegim 1 minut perquè deixin anar el suc. Els traiem amb una pinça a mesura que estiguin cuits i els reservem en un bol.
- Aboquem a l'olla 900 ml d'aigua, que courà 20 minuts. Després reposarà 25 minuts i ho colarem.
- Fem la base del risotto amb un quart de coliflor que tallarem en miniarbrets.
- Posem al foc una cassola baixa i hi afegim un raig d'oli, la coliflor i dos grans d'all aixafats.
- Afegim a la cassola baixa 250 g d'arròs Arborio i el perlem. Després hi tirem el brou calent i colat, sal, pebre negre i ho coem 11 minuts.
- Quan fa 11 minuts que l'arròs cou, hi afegim 125 g de formatge curat ratllat (en reservem una mica per al final). Anem remenant i també hi afegim els llagostins tallats a papallona (per la meitat perquè es coguin millor).
- Quan l'arròs és cuit apaguem el foc i hi afegim 125 g de mantega a dauets i la resta del formatge ratllat.
- Haurem tret els musclos de la closca i els repartim pel damunt.
- Tallem a microbrunesa mitja branca d'api, 2 tiges d'alfàgrega, coriandre fresc i ho barregem amb el suc d'1 llima. Tirarem la barreja a sobre l'arròs per refrescar-lo.