Risotto de tirabecs i pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
El tirabec és una verdura, no un llegum.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs
- un grapat de tirabecs
- 200 g d'encenalls de pernil de gla
- un os de pernil
- 200 g de parmesà
- 2 cullerades de mantega
- un porro
- una ceba
- un gra d'all
- sàlvia
- una branqueta de romaní
- vi blanc
- julivert
- menta
- oli verge extra d'oliva
PREPARACIÓ
1. Omplim un pot amb una mica d'aigua mineral. Hi escaldem durant 3 minuts els tirabecs i el porro tallat i net.
2. Un cop passats els 3 minuts, els traiem i els refredem amb aigua amb glaçons per tallar-ne la cocció. A la mateixa aigua, hi afegim un os de pernil i que bulli 15 min.
3. Mentre bull, sofregim una ceba tallada a quadradets en una paella amb oli.
4. Posem un raig d'oli a la cassola, i hi afegim les verdures i les enrossim. Un cop enrossides, hi tirem el vi blanc i la ceba sofregida. Quan s'asseca, hi tirem l'arròs i el continuem enrossint.
5. Hi afegim el brou i un manat d'herbes i all. Hi tirem un litre d'aigua i ho deixarem coure durant 12 min. No ho deixem mai de remenar.
6. Passats els 12 minuts, hi tirem la mantega freda, el parmesà, els encenalls de pernil, el julivert i la menta. Ho rectifiquem de sal. Ho servim.
2. Un cop passats els 3 minuts, els traiem i els refredem amb aigua amb glaçons per tallar-ne la cocció. A la mateixa aigua, hi afegim un os de pernil i que bulli 15 min.
3. Mentre bull, sofregim una ceba tallada a quadradets en una paella amb oli.
4. Posem un raig d'oli a la cassola, i hi afegim les verdures i les enrossim. Un cop enrossides, hi tirem el vi blanc i la ceba sofregida. Quan s'asseca, hi tirem l'arròs i el continuem enrossint.
5. Hi afegim el brou i un manat d'herbes i all. Hi tirem un litre d'aigua i ho deixarem coure durant 12 min. No ho deixem mai de remenar.
6. Passats els 12 minuts, hi tirem la mantega freda, el parmesà, els encenalls de pernil, el julivert i la menta. Ho rectifiquem de sal. Ho servim.