Risotto de tòfona i xiitakes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El risotto és un plat energètic i ric en greixos, cal acompanyar-lo amb una amanida verda per afegir nutrients a l'àpatAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g arròs bomba
1 porro
1 pastanaga
3 trossos d'espinada de porc
20 minixiitakes
120 g formatge parmesà
120 g mantega clarificada
1 tòfona
50 ml vi ranci
4 rovells d'ou
Farigola
Créixens
Oli OVE
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Preparem una infusió de farigola, en un pot fem bullir 400 ml d'aigua amb un ramet generós de farigola. Un cop arrenqui el bull, ho tapem i deixem que baixi la temperatura de l'aigua. Mínim 30 minuts.
- Posem en una olla de pressió un porro i una pastanaga tallats a macedònia i tres trossos d'espinada de porc. Posem 20 minixiitakes dins una malla i també ho posem dins l'olla. Hi posem sal i pebre.
- Ho tapem i ho deixem coure 15' que comptarem des del moment en què l'olla comenci a xiular.
- Passats els 15 minuts, apaguem el foc i ho deixem reposar un mínim de 15 minuts més.
- En un recipient amb tapa, hi posem 50 g de sal i l'aigua infusionada i colada amb gust de farigola. Dins d'aquest recipient, hi afegim 4 rovells.
- Tapem el recipient i ho deixem un màxim de 30 minuts.
- Posem un pot al foc amb 120 g de mantega clarificada i ho escalfem.
- Pelem una tòfona i posem les pells dins la mantega clarificada calenta.
- Tapem el pot i deixem que s'infusioni un mínim de 10 minuts.
- Colem el brou de l'olla de pressió, en traiem la malla amb els bolets. I escalfem el brou fins que bulli.
- Posem una cassola al foc amb oli OVE i hi saltem els xiitakes i els reservem.
- Posem a la cassola amb l'arròs la meitat de mantega infusionada amb tòfona.
- Afegim 400 grams d'arròs a la cassola, un polsim de sal i perlem l'arròs. Hi afegim pebre blanc.
- Afegim brou calent a l'arròs i ho coem 12 minuts. El remenem de tant en tant.
- Tastem l'arròs i, si està gairebé cuit, hi ratllem el formatge parmesà pel damunt.
- Ho remenem suaument amb moviment que embolcalli.
- Afegim a l'arròs l'altra meitat d'infusió de mantega clarificada i ho integrem.
- Emplatem amb una mica d'arròs, un rovell d'ou curat, una mica més de parmesà ratllat i una mica més de tòfona ratllada per sobre.