Rød grømed fløde (Crema de maduixots amb nata) - Iginniarfik, Groenlàndia
- Programa: Karakia
- Cuina: Jan Frederiksen, Vic
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- maduixots
- sucre morè
- midó de blat de moro
- aigua
- crema de llet per muntar (35% de greix)
PREPARACIÓ
Esbandiu a raig d'aixeta els maduixots. Retireu-ne les fulletes i trossegeu-los.
Poseu-los dins una cassola i aboqueu-hi un got d'aigua. Tot dependrà de la quantitat de maduixots que hi poseu, però l'aigua és ben bé perquè es vagin desfent i no s'enganxin a la cassola.
Afegiu-hi un parell de cullerades de sucre morè. Remeneu-ho una mica i tapeu la cassola. Deixeu que els maduixots es vagin coent, amb el foc ben fluix.
Després, desfeu un parell de cullerades soperes de midó de blat de moro en mig got d'aigua. Aboqueu-ho a la cassola dels maduixots i remeneu-ho. El midó de blat de moro servirà perquè la crema de maduixots tingui una mica de consistència. Amb els maduixots sols la crema us quedaria massa líquida.
Deixeu refredar els maduixots una estona i tritureu-los amb el túrmix, que quedi una mena de crema ben fina.
Munteu la crema de llet a mà amb unes varetes. Quan ja comenci a agafar cos, afegiu-hi 3 cullerades de sucre morè i acabeu de muntar-la per obtenir-ne una nata cremosa i dolça.
Serviu-ho en bols individuals, posant-hi primer la crema de maduixots i, per sobre, un parell de cullerades de nata.
Nota:
Si no voleu muntar la crema de llet, podeu utilitzar nata muntada de pastisseria i afegir-hi sucre al vostre gust.
Poseu-los dins una cassola i aboqueu-hi un got d'aigua. Tot dependrà de la quantitat de maduixots que hi poseu, però l'aigua és ben bé perquè es vagin desfent i no s'enganxin a la cassola.
Afegiu-hi un parell de cullerades de sucre morè. Remeneu-ho una mica i tapeu la cassola. Deixeu que els maduixots es vagin coent, amb el foc ben fluix.
Després, desfeu un parell de cullerades soperes de midó de blat de moro en mig got d'aigua. Aboqueu-ho a la cassola dels maduixots i remeneu-ho. El midó de blat de moro servirà perquè la crema de maduixots tingui una mica de consistència. Amb els maduixots sols la crema us quedaria massa líquida.
Deixeu refredar els maduixots una estona i tritureu-los amb el túrmix, que quedi una mena de crema ben fina.
Munteu la crema de llet a mà amb unes varetes. Quan ja comenci a agafar cos, afegiu-hi 3 cullerades de sucre morè i acabeu de muntar-la per obtenir-ne una nata cremosa i dolça.
Serviu-ho en bols individuals, posant-hi primer la crema de maduixots i, per sobre, un parell de cullerades de nata.
Nota:
Si no voleu muntar la crema de llet, podeu utilitzar nata muntada de pastisseria i afegir-hi sucre al vostre gust.