Rodó amb figues o cebetes
- Programa: La Riera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 tall rodó / 800 g de vedella
- 500 g de figues seques o 400 g de cebetes de platillo
- 150 g de ceba
- 100 g de pastanaga
- 1 branca de farigola
- 200 g de tomàquet
- 100 ml de vi ranci
- 1/2 l de brou
- Sal i pebre
- Per fer la picada:
- 50 g d'ametlles torrades
- 30 g d'avellanes torrades
- 1 galeta
- 2 branques de julivert
PREPARACIÓ
Rostiu el rodó, salpebrat i lligat, a la cassola o al forn. Un cop ben daurat per tots costats, afegiu-hi les cebes pelades i tallades a octaus, la cabeça d'alls escapçada, els tomàquets nets i tallats a quarts i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes de 3 cm. Afegiu-hi també la farigola. Deixeu-ho coure uns 10 minuts i afegiu-hi el vi ranci. Deixeu-ho reduir i afegiu-hi el brou.
Deixeu-ho coure tres quarts d'hora, o fins que la carn estigui tendra. Retireu la carn i coleu el suc. Un cop la carn sigui freda, retireu-ne el fil, talleu-la i reserveu-la.
Poseu el suc colat altre cop al foc i afegiu-hi una picada feta amb les ametlles i les avellanes pelades i torrades i la galeta. Afegiu-hi el julivert.
Afegiu-hi la carn tallada i deixeu-ho escalfar tot junt.
Afegiu-hi les figues, prèviament rentades, escaldades i deixades refredar en la mateixa aigua, i feu-les bullir 10 minuts amb el suc colat abans d'afegir-hi la carn tallada.
Afegiu-hi les cebetes fetes de la següent manera: escaldeu-les 3 minuts i peleu-les (d'aquesta manera es pelen molt millor). Després, poseu-les en una paella amb 50 g de mantega, afegiu-hi sal i pebre blanc i deixeu que agafin color a poc a poc Tireu-hi un cullerada de sucre i deixeu-lo desfer del tot.
Afegiu-hi 100 ml de vi blanc i deixeu-ho a foc baix que es vagi fent, aproximadament 1 hora. Afegiu-hi la carn tallada i el suc i deixeu-ho coure tot junt 5 minuts.
Deixeu-ho coure tres quarts d'hora, o fins que la carn estigui tendra. Retireu la carn i coleu el suc. Un cop la carn sigui freda, retireu-ne el fil, talleu-la i reserveu-la.
Poseu el suc colat altre cop al foc i afegiu-hi una picada feta amb les ametlles i les avellanes pelades i torrades i la galeta. Afegiu-hi el julivert.
Afegiu-hi la carn tallada i deixeu-ho escalfar tot junt.
Afegiu-hi les figues, prèviament rentades, escaldades i deixades refredar en la mateixa aigua, i feu-les bullir 10 minuts amb el suc colat abans d'afegir-hi la carn tallada.
Afegiu-hi les cebetes fetes de la següent manera: escaldeu-les 3 minuts i peleu-les (d'aquesta manera es pelen molt millor). Després, poseu-les en una paella amb 50 g de mantega, afegiu-hi sal i pebre blanc i deixeu que agafin color a poc a poc Tireu-hi un cullerada de sucre i deixeu-lo desfer del tot.
Afegiu-hi 100 ml de vi blanc i deixeu-ho a foc baix que es vagi fent, aproximadament 1 hora. Afegiu-hi la carn tallada i el suc i deixeu-ho coure tot junt 5 minuts.