Rogers en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El roger o moll és un peix semigràs (a mig camí del blanc i del blau), molt saborós i apreciat. La tardor n'és el millor moment i destaca per ser un dels aliments més rics en iodeAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg rogers
500 ml oli OVE
200 ml vinagre d'arròs
200 ml vi blanc
150 g ceba tendra
150 g pastanaga
100 g tomàquet madur
100 g sal
20 fulles de julivert
8 grans d'all
5 grans d'all
4 boles de pebre negre
1,5 l aigua mineral
1 fulla llorer
Farina de cigró
Anet
Oli de gira-sol
Safrà
PREPARACIÓ
- Posem al forn els caps i les espines centrals d'un quilo de rogers. Ho deixem 45 minuts a 180º.
- Posem al got batedor 100 g de tomàquet madur net.
- Pelem 5 grans d'all. Els afegim al got batedor.
- Al mateix got hi posem 20 fulles de julivert, 200 ml de vi blanc i uns brins de safrà. Ho turbinem tot fins que se'ns fa picada.
- Posem un raig d'oli en una cassola grossa i quan sigui calent, hi tirem la picada.
- Coem fins que la picada quedi pastosa, sense humitat.
- Un cop tenim cuita la picada, afegim a la mateixa cassola 500 ml d'aigua mineral i els caps i les espines torrats. Deixem que tot plegat bulli uns 30 minuts a foc lent. Passat aquest temps, colem el brou.
- Posem en un recipient un litre d'aigua mineral i 100 g de sal. Ho turbinem perquè la sal es dissolgui bé.
- Submergim a l'aigua salada 5 rogers filetejats -en total un quilo aproximadament-, escatats i sense espines.
- Ho deixem en remull 3 minuts.
- Passat aquest temps, eixuguem els rogers amb un drap i els enfarinem amb farina de cigró. Aplaudim el roger per a treure'n l'excés de farina.
- Posem una paella fonda al foc amb un raig llarg d'oli de gira-sol. Quan l'oli sigui calent, hi posem els rogers i els fregim.
- Un cop fregits, escorrem els rogers en un paper absorbent.
- Comencem a fer l'escabetx. Tallem a brunesa 150 g de ceba tendra neta, 150 g de pastanaga neta i pelada i
- 8 grans d'all pelats.
- Posem una cassola nova al foc i afegim 200 ml d'oli OVE, la verdura tallada a brunesa, una fulla de llorer, 4 boles de pebre negre. Ho fem suar tot a foc baix uns 10 minuts.
- Un cop tenim la verdura suada, afegim a la cassola 300 ml d'oli OVE, 300 ml de fumet colat i 200 ml de vinagre d'arròs. Deixem que tot bulli 5'.
- Passat aquest temps, afegim el peix fregit a la cassola amb l'escabetx.
- Deixem que els rogers reposin 4 h.
- Emplatem els filets de roger a temperatura ambient i amb unes fulles d'anet.