Rosa de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La polpa de la poma és rica en pectina, una fibra soluble, que si es menja cuita és molt digestiva i ideal per a la salut intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g sucre
600 ml d'aigua
3 pomes vermelles
Pasta de full amb mantega
Canyella en pols
Sucre morè
PREPARACIÓ
- Comencem per fer un almívar amb 600 ml d'aigua i 200 g de sucre. Ho posarem al foc mínim i just quan arrenqui el bull ho aturarem.
- Pelem i tallem a quarts 3 pomes vermelles. Després les laminem amb la mandolina o un ganivet.
- Un cop laminades, posem els trossos de poma a dins de l'almívar durant 2 minuts. Després reservem les pomes en un colador. Deixarem que l'almívar vagi reduint.
- Tallem una làmina de pasta de full en 6 trossos d'uns 5 cm.
- Empolsinem les tires amb canyella en pols i sucre morè.
- Col·loquem a cada tira de pasta de full les làmines de poma sobreposant-les les unes per les altres. Tanquem cada tira com si fos un llibre, i després les cargolem sobre elles mateixes fent forma de rosa. Les posarem en motlles d'uns 6 cm de diàmetre.
- Enfornem les roses uns 25 minuts a 180º.
- Un cop desenfornades, pintem les roses amb l'almívar reduït i ja estan llestes per servir.