Rosbif amb mostassa casolana

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de llom alt de vedella 

    55 g de llavors de mostassa  

    60 ml de vinagre de vi blanc 

    60 ml de vinagre de sidra 

    15 g de mel de bruc 

    6 nous  

    2 grans d'all  

    1 culleradeta de cúrcuma 

    1 branca de romaní 

    Brots de mostassa 

    Wassabi fresc 

    Sal 

    Pebre negre 

    Whisky 

    Aigua 

    Oli OVE  

    Sal en escates 

PREPARACIÓ

  1. Posem 55 grams de llavors de mostassa a hidratar amb una barreja de 20% de whisky i 80% d'aigua. Deixem les llavors a la nevera 24 hores. 
  2. Demanem a la carnisseria que ens lliguin per a rosbif una peça de 600 g de llom alt de vedella. Si no ens ho poden fer o no hi hem pensat, el lligarem nosaltres a casa amb un cordill alimentari. 
  3. Posem el llom lligat en un bany de sal amb un litre d'aigua i 100 grams de sal durant 35 minuts. 
  4. Posem una cassola apta per al forn a escalfar amb el foc fort. Fem fregues amb oli d'oliva al llom. 
  5. Posem 2 grans d'all aixafats a la paella i una branca de romaní. Posem a la paella el llom perquè es torri per fora. 
  6. Deixem que es torri per totes les cares.  
  7. Posem la cassola al forn preescalfat a 180 graus i l'hi deixem uns 20 minuts. Hem d'aconseguir que el centre de la vedella estigui a 45 graus. 
  8. Un cop ha passat aquest temps, traiem el rosbif del forn i deixem que es vagi temperant. Un cop estigui a temperatura ambient, el fiquem a la nevera i l'hi deixem un mínim de dues hores.  
  9. Recuperem les llavors de la nevera submergides en whisky i aigua. En descartem el líquid. 
  10. Posem les llavors de mostassa al got batedor.  
  11. Afegim al got batedor una culleradeta de cúrcuma, 60 ml de vinagre de vi blanc, 60 ml de vinagre de sidra i 30 ml d'aigua. Hi afegim 15 g de mel de bruc. 
  12. Ho triturem tot i ho passem a un biberó. 
  13. Pelem sis nous i les tallem amb un ganivet.  
  14. Recuperem el rosbif de la nevera. El deslliguem i el tallem a rodanxes ben fines. 
  15. Emplatem el rosbif amb uns quants punts de salsa de mostassa, sal en escates, les nous picades i uns quants brots de mostassa. 
  16. Ho acabem amb un raig d'oli OVE i una mica de wassabi fresc o raifort.  
Anar al contingut