Rosbif amb mostassa casolana
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro i en vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de llom alt de vedella
55 g de llavors de mostassa
60 ml de vinagre de vi blanc
60 ml de vinagre de sidra
15 g de mel de bruc
6 nous
2 grans d'all
1 culleradeta de cúrcuma
1 branca de romaní
Brots de mostassa
Wassabi fresc
Sal
Pebre negre
Whisky
Aigua
Oli OVE
Sal en escates
PREPARACIÓ
- Posem 55 grams de llavors de mostassa a hidratar amb una barreja de 20% de whisky i 80% d'aigua. Deixem les llavors a la nevera 24 hores.
- Demanem a la carnisseria que ens lliguin per a rosbif una peça de 600 g de llom alt de vedella. Si no ens ho poden fer o no hi hem pensat, el lligarem nosaltres a casa amb un cordill alimentari.
- Posem el llom lligat en un bany de sal amb un litre d'aigua i 100 grams de sal durant 35 minuts.
- Posem una cassola apta per al forn a escalfar amb el foc fort. Fem fregues amb oli d'oliva al llom.
- Posem 2 grans d'all aixafats a la paella i una branca de romaní. Posem a la paella el llom perquè es torri per fora.
- Deixem que es torri per totes les cares.
- Posem la cassola al forn preescalfat a 180 graus i l'hi deixem uns 20 minuts. Hem d'aconseguir que el centre de la vedella estigui a 45 graus.
- Un cop ha passat aquest temps, traiem el rosbif del forn i deixem que es vagi temperant. Un cop estigui a temperatura ambient, el fiquem a la nevera i l'hi deixem un mínim de dues hores.
- Recuperem les llavors de la nevera submergides en whisky i aigua. En descartem el líquid.
- Posem les llavors de mostassa al got batedor.
- Afegim al got batedor una culleradeta de cúrcuma, 60 ml de vinagre de vi blanc, 60 ml de vinagre de sidra i 30 ml d'aigua. Hi afegim 15 g de mel de bruc.
- Ho triturem tot i ho passem a un biberó.
- Pelem sis nous i les tallem amb un ganivet.
- Recuperem el rosbif de la nevera. El deslliguem i el tallem a rodanxes ben fines.
- Emplatem el rosbif amb uns quants punts de salsa de mostassa, sal en escates, les nous picades i uns quants brots de mostassa.
- Ho acabem amb un raig d'oli OVE i una mica de wassabi fresc o raifort.