Rosbif amb pinyons i llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- llom baix de vaca
- 1 got de whisky
- 1 got de vi ranci
- 1 cabeça d'alls
- 1 fulla de llorer
- 2 branquetes de romaní
- 2 cullerades de mantega
- 2 llimones
- oli oliva verge extra
- 150 g de pinyons
- 1 manat de menta
- 1 manat de julivert
- 1 manat de julivert
- pebre negre
- sucre
PREPARACIÓ
1- Fem el bany de sal al llom baix (50 g per litre durant 12 hores). Un cop passat el temps, el traiem i l'assequem perquè no ens esquitxi a la paella.
2- Posem una paella al foc amb oli d'oliva verge extra i marquem la carn a foc viu per una banda i per l'altra. Un cop rossa, hi tirem els alcohols (el vi ranci i el whisky). Deixem que s'evapori tot l'alcohol i ho reservem.
3- En una safata de forn, hi posem les 2 cullerades de mantega, l'oli d'oliva verge extra, la fulla de llorer, les fulles de romaní, 3 grans d'all xafats, la carn i el suc de la paella, ho posem al forn a 200 graus durant 5 minuts.
4- Ratllem una mica de pell de llimona i després l'aprofitem per fer suc.
5- La tombem, li tirem el suc de les llimones i ho deixem 3 minuts més, ho traiem del forn i reservem.
6- Farem la salsa amb el suc de la carn colat, dues cullerades de mostassa, un polsim de sucre i les fulles de menta i julivert picat. Un cop fred, l'emboliquem amb paper film per compactar-ho i ho reservem a la nevera.
2- Posem una paella al foc amb oli d'oliva verge extra i marquem la carn a foc viu per una banda i per l'altra. Un cop rossa, hi tirem els alcohols (el vi ranci i el whisky). Deixem que s'evapori tot l'alcohol i ho reservem.
3- En una safata de forn, hi posem les 2 cullerades de mantega, l'oli d'oliva verge extra, la fulla de llorer, les fulles de romaní, 3 grans d'all xafats, la carn i el suc de la paella, ho posem al forn a 200 graus durant 5 minuts.
4- Ratllem una mica de pell de llimona i després l'aprofitem per fer suc.
5- La tombem, li tirem el suc de les llimones i ho deixem 3 minuts més, ho traiem del forn i reservem.
6- Farem la salsa amb el suc de la carn colat, dues cullerades de mostassa, un polsim de sucre i les fulles de menta i julivert picat. Un cop fred, l'emboliquem amb paper film per compactar-ho i ho reservem a la nevera.