Rossejat de fideus
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Ada Parellada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS DEL BROU
- Els caps i les pells de 16 gambes o llagostins (poden ser congelats)
- 4 grans d'all
- 4 cullerades de sofregit ben confitat de ceba i tomàquet
- 1 fulla de llorer
-
1 raig de conyac
INGREDIENTS DEL ROSSEJAT
- Fideus
- Puré de nyora
- Safrà
- Alls
- Llagostins
- Brou
PREPARACIÓ
PER FER EL BROU
- Enrossim els caps de les gambes amb els alls tallats de qualsevol manera i un bon raig d'oli.
- Hi afegim el sofregit, ho mullem amb conyac i esperem que s'evapori.
- Hi afegim la fulla de llorer i una cullerada de puré de nyora, ho remenem i ho cobrim amb 1 litre i mig d'aigua.
- Ho deixem coure durant 30 minuts.
- Ho passem per un colador xinès, prement-ho bé amb una mà de morter.
- Ho rectifiquem de sal.
PER FER EL ROSSEJAT
- Fregim els alls i els fideus.
- Hi afegim el brou, el sofregit, el safrà i una cullerada de puré de nyora.
- Ho deixem coure durant cinc minuts.
- Hi afegim els cossos de llagostins.
- Ho deixem al forn cinc minuts.