Rostes d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el ferro, el zinc i les vitamines del grup B; també conté quantitats considerables de greix, sobretot concentrat a la pellAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 confits d'ànec
100 g foie celler
3 escalunyes
1 gra d'all
1 taronja
1 llimona
Conyac
Vi ranci
Orenga
Pebre negre
Farigola
Greix d'ànec
Cogombrets
Alls confitats
Piparres
Torrades
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una safata 2 confits d'ànec. Els enfornem a 180º durant 10 minuts.
- Posem en una cassola baixa/paella una mica de greix d'ànec. El fonem.
- Tallem molt fines 3 escalunyes.
- Pelem un gra d'all i el laminen.
- Afegim a la cassola on hem fos el greix d'ànec les escalunyes, l'all, una mica de farigola i una altra mica d'orenga. Ho enrossim.
- Un cop enrossit ho desglacem amb un rajolí de conyac i un altre de vi ranci.
- Traiem la pell dels confits i la posem en una safata de forn a sobre de paper sulfurat que cargolarem per un extrem..
- Enfornem les pells amb la safata inclinada (així el greix es decantarà). Ho tindrem a 220º durant 20 minuts.
- Esfilagarsem les cuixes d'ànec.
- Afegim a la paella on tenim la resta d'ingredients les cuixes esfilagarsades.
- Pelem una taronja i una llimona.
- Traiem la part blanca de les peles.
- Afegim a la paella les peles, una mica de sal i pebre. Ho deixem coure 10 minuts a foc baix i li donem 10 minuts més de repòs.
- Afegim a la paella 100 g de foie celler en dauets. Ho integrem.
- Posem paper sulfurat a la base d'una terrina.
- Omplim la terrina amb el contingut de la paella. Tanquem la terrina amb les vores del paper i la portem a la nevera, on la tindrem 2 hores.
- Tallem uns cogombrets avinagrats, unes piparres i uns alls confitats. Ho barregem en un plat i hi afegim una mica de farigola.
- Tallem una porció del confit, la posem a sobre d'una torrada, tallem uns trossos de pell d'ànec i els posem per sobre amb una mica de la barreja d'avinagrats. Llest!!!