Rösti de patata poma amb salmó
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
3 patates agres
1 poma granny smith
80 g salmó fumat Royal
Mitja ceba morada
1 pastanaga
1 taronja
1 bitxo fresc
Coriandre
Vinagre de poma
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem 3 patates agres i també 1 poma granny smith. A continuació les ratllem amb un ratllador gruixut i ho barregem bé.
- Salpebrem la barreja. Agafem un drap de fil, ho emboliquem i pressionem bé fins que deixin anar tota l'aigua que contenen.
- Escalfem 1 paella ben ampla amb una mica d'oli OVE. Mentre s'escalfa, dividim la barreja de patata i poma en 8 porcions i en fem boletes
- Quan l'oli està calent, posem 4 boles a la paella i les aixafem amb una cullera vigilant que no es toquin. Tapem i coem deu minuts per cara, a foc mitjà-baix, o fins que estiguin ben torrades.
- Reservem els röstis en un plat.
- Fem un acompanyament ratllant en un bol 1 pastanaga amb un ratllador gruixut.
- Tallem a tires fines 80 g de salmó fumat Royal i el barregem amb la pastanaga.
- Acabem l'acompanyament tallant a juliana mitja ceba morada, rodelles d'un bitxo fresc, fulles de coriandre i la ratlladura d'una taronja. Ho afegim al bol i ho amanim amb pebre negre, sal i una mica de vinagre de poma, i ho barregem bé.
- Muntem l'aperitiu posant una mica d'acompanyament sobre cada rösti i ja ho podem servir.