Rösti de patata poma amb salmó

INGREDIENTS

  • 3 patates agres 

    1 poma granny smith 

    80 g salmó fumat Royal 

    Mitja ceba morada  

    1 pastanaga  

    1 taronja  

    1 bitxo fresc 

    Coriandre 

    Vinagre de poma 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Pelem 3 patates agres i també 1 poma granny smith. A continuació les ratllem amb un ratllador gruixut i ho barregem bé. 
  2. Salpebrem la barreja. Agafem un drap de fil, ho emboliquem i pressionem bé fins que deixin anar tota l'aigua que contenen. 
  3. Escalfem 1 paella ben ampla amb una mica d'oli OVE. Mentre s'escalfa, dividim la barreja de patata i poma en 8 porcions i en fem boletes 
  4. Quan l'oli està calent, posem 4 boles a la paella i les aixafem amb una cullera vigilant que no es toquin. Tapem i coem deu minuts per cara, a foc mitjà-baix, o fins que estiguin ben torrades. 
  5. Reservem els röstis en un plat. 
  6. Fem un acompanyament ratllant en un bol 1 pastanaga amb un ratllador gruixut. 
  7. Tallem a tires fines 80 g de salmó fumat Royal i el barregem amb la pastanaga. 
  8. Acabem l'acompanyament tallant a juliana mitja ceba morada, rodelles d'un bitxo fresc, fulles de coriandre i la ratlladura d'una taronja. Ho afegim al bol i ho amanim amb pebre negre, sal i una mica de vinagre de poma, i ho barregem bé. 
  9. Muntem l'aperitiu posant una mica d'acompanyament sobre cada rösti i ja ho podem servir. 

 

Anar al contingut