Rostit català de Nadal
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
Ànec
Pollastre
Ceba
Pastanagues
Cansalada crua
Llard
Vi ranci
Herbes
Oli
Sal i pebre
Figues
Prunes
Pinyons
PREPARACIÓ
- Netegem el pollastre; si hi queden plomes podeu fer servir un fumador, i el tallem a quarts.
- De l'ànec, n'escollim pits de mut de femella, que és més tou.
- En una cassola (si ho feu al forn, d'inducció, però també ho podeu cuinar en cassola de fang) afegim l'aviram i les verdures (pastanagues i ceba), un rajolí d'oli, sal i pebre, herbes, llard i cansalada crua a daus.
- Ho barregem bé amb les mans.
- Hi incorporem un rajolí de vi ranci i una mica d'aigua i ho enfornem a 140-150 graus màxim, durant tres quarts d'hora.
- Hi anirem afegint aigua, si cal, per evitar que quedi sec.
- Rentem les figues i les hidratem posteriorment en un bol amb les prunes i els pinyons. Si no ho heu fet el dia abans, ho podeu fer amb aigua calenta mentre teniu l'aviram al forn, durant una mitja hora.
- Després les afegim a l'aviram que estem rostint al forn.
- Ha de coure's, en total (vigileu d'afegir-hi aigua i vi ranci per evitar que es cremi), durant unes tres hores, fins que quedi ben melós.
- Ho emplatem amb la cassola a taula.