Rostit català de Nadal

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • Ànec

    Pollastre

    Ceba

    Pastanagues

    Cansalada crua

    Llard

    Vi ranci

    Herbes

    Oli

    Sal i pebre

    Figues

    Prunes

    Pinyons

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem el pollastre; si hi queden plomes podeu fer servir un fumador, i el tallem a quarts. 
  2. De l'ànec, n'escollim pits de mut de femella, que és més tou. 
  3. En una cassola (si ho feu al forn, d'inducció, però també ho podeu cuinar en cassola de fang) afegim l'aviram i les verdures (pastanagues i ceba), un rajolí d'oli, sal i pebre, herbes, llard i cansalada crua a daus.
  4. Ho barregem bé amb les mans.
  5. Hi incorporem un rajolí de vi ranci i una mica d'aigua i ho enfornem a 140-150 graus màxim, durant tres quarts d'hora.
  6. Hi anirem afegint aigua, si cal, per evitar que quedi sec.
  7. Rentem les figues i les hidratem posteriorment en un bol amb les prunes i els pinyons. Si no ho heu fet el dia abans, ho podeu fer amb aigua calenta mentre teniu l'aviram al forn, durant una mitja hora.
  8. Després les afegim a l'aviram que estem rostint al forn.
  9. Ha de coure's, en total (vigileu d'afegir-hi aigua i vi ranci per evitar que es cremi), durant unes tres hores, fins que quedi ben melós. 
  10. Ho emplatem amb la cassola a taula. 
Anar al contingut