Rotllet de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    En el rovell de l'ou es on es concentren els greixos (la clara gairebé no en té) i les vitamines A, D i E.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones

    1 làmina de pasta de full

  • 500 ml llet 
  • 150 g torró Història cremós d'ametlla
  • 50 g midó de blat de moro
  • 40 g sucre
  • 3 rovells d'ou
  • Cardamom
  • Mantega

    Glacejat:

  • 200 g sucre de llustre 
  • 100 ml llet 
  • Pebre rosa 
  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent una crema pastissera. En un pot afegim 500 ml de llet, reservant-ne una mica per dissoldre-hi el midó. Afegim també 40 grams de sucre.
  2. Esclovellem 6 beines de cardamom i afegim les llavors a la llet. Portem a ebullició i, un cop bulli, apaguem el foc, ho tapem, i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  3. En un bol o tassa dissolem 50 g de midó de blat de moro amb la llet reservada.
  4. Separem clares i rovells de 3 ous. Els rovells els posem en un bol i les clares les guardem en una carmanyola. Trenquem lleugerament els rovells i hi colem una part de la llet infusionada. Ho remenem bé.
  5. Colem la resta de la llet infusionada al bol i afegim la barreja de llet i midó de blat de moro. Ho remenem bé i aboquem la barreja a un pot.
  6. Coem la barreja a foc mitjà remenant tota l'estona fins que arrenca a bullir i canvia la textura a una de més cremosa. Quan arrenca a bullir, ho retirem del foc. Ho deixem refredar una mica i a continuació ho passem a una mànega pastissera amb broquet rodó i ho refredem a nevera dues hores.
  7. Tallem una làmina de pasta de full en 4 rectangles. Farcim al llarg els rectangles amb una tira de crema pastissera. Els tanquem pressionant els laterals com si féssim una cresta.
  8. Ratllem per sobre dels rectangles farcits 150 g de torró Història cremós d'ametlla.
  9. Enrotllem amb cura perquè no sobresurti la crema de l'interior i deixem en una safata de forn que hem untat amb mantega. Reposem els rotllets 20 minuts.
  10. Un cop reposats, pintem els rotllets amb un ou batut. A continuació els enfornem 45 minuts a 190 graus.
  11. Fem un glacejat barrejant a poc a poc 200 g de sucre de llustre amb 100 ml de llet fins que queda una textura de mel.
  12. Aboquem el glacejat per sobre dels rotllets. A continuació piquem amb ganivet uns grans de pebre rosa i els repartim per sobre dels rotllets glacejats.
  13. Coem 1 minut al forn a 190 graus perquè el glacejat s'endureixi. Refredem els rotllets sobre una reixeta i ja estan a punt per menjar.
  14.  
Anar al contingut