Rotllet de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En el rovell de l'ou es on es concentren els greixos (la clara gairebé no en té) i les vitamines A, D i E.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a 4 persones
1 làmina de pasta de full
- 500 ml llet
- 150 g torró Història cremós d'ametlla
- 50 g midó de blat de moro
- 40 g sucre
- 3 rovells d'ou
- Cardamom
-
Mantega
Glacejat:
- 200 g sucre de llustre
- 100 ml llet
- Pebre rosa
PREPARACIÓ
- Comencem fent una crema pastissera. En un pot afegim 500 ml de llet, reservant-ne una mica per dissoldre-hi el midó. Afegim també 40 grams de sucre.
- Esclovellem 6 beines de cardamom i afegim les llavors a la llet. Portem a ebullició i, un cop bulli, apaguem el foc, ho tapem, i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- En un bol o tassa dissolem 50 g de midó de blat de moro amb la llet reservada.
- Separem clares i rovells de 3 ous. Els rovells els posem en un bol i les clares les guardem en una carmanyola. Trenquem lleugerament els rovells i hi colem una part de la llet infusionada. Ho remenem bé.
- Colem la resta de la llet infusionada al bol i afegim la barreja de llet i midó de blat de moro. Ho remenem bé i aboquem la barreja a un pot.
- Coem la barreja a foc mitjà remenant tota l'estona fins que arrenca a bullir i canvia la textura a una de més cremosa. Quan arrenca a bullir, ho retirem del foc. Ho deixem refredar una mica i a continuació ho passem a una mànega pastissera amb broquet rodó i ho refredem a nevera dues hores.
- Tallem una làmina de pasta de full en 4 rectangles. Farcim al llarg els rectangles amb una tira de crema pastissera. Els tanquem pressionant els laterals com si féssim una cresta.
- Ratllem per sobre dels rectangles farcits 150 g de torró Història cremós d'ametlla.
- Enrotllem amb cura perquè no sobresurti la crema de l'interior i deixem en una safata de forn que hem untat amb mantega. Reposem els rotllets 20 minuts.
- Un cop reposats, pintem els rotllets amb un ou batut. A continuació els enfornem 45 minuts a 190 graus.
- Fem un glacejat barrejant a poc a poc 200 g de sucre de llustre amb 100 ml de llet fins que queda una textura de mel.
- Aboquem el glacejat per sobre dels rotllets. A continuació piquem amb ganivet uns grans de pebre rosa i els repartim per sobre dels rotllets glacejats.
- Coem 1 minut al forn a 190 graus perquè el glacejat s'endureixi. Refredem els rotllets sobre una reixeta i ja estan a punt per menjar.