Rotllet vietnamita
INGREDIENTS
2 fulls de paper d'arròs rodó
4 cues de llagostí cuites
2 anxoves
40 g pastanaga
40 g carbassó
40 ml aigua
30 ml salsa de soja
1 gra d'all
1 dit de gingebre
1/2 xili vermell
3 ml crema balsàmica
Coriandre fresc
PREPARACIÓ
- Afegim a un bol 40 ml d'aigua, 30 ml salsa de soja, un raig crema balsàmica. Ho integrem tot amb una vareta manual.
- Partim 1/2 xili vermell fresc, li traiem les llavors i el tallem a rodanxes. Les afegim a la salsa. Piquem en bocins ben petits 2 anxoves en oli d'oliva i les incorporem al bol.
- Pelem 1 gra d'all i el ratllem directament al bol. Pelem 1 cm de gingebre i també el ratllem directament al bol. Ho integrem tot amb la vareta manual i reservem.
- Tallem a juliana de 10 cm (en bastonets) 40 g de pastanaga i 40 mg de carbassó. Ho reservem en un plat.
- Pelem les cues de llagostí cuit i les tallem per la meitat. Les reservem al plat amb les verdures.
- Posem en un plat fondo un bon raig d'aigua tèbia. Hi submergim un paper d'arròs durant uns segons perquè s'hidrati bé. Traiem el paper del plat i el passem a la fusta de treball. A la part central del paper d'arròs hi col·loquem pastanaga, carbassó, 4 meitats de llagostí, una mica de salsa i fulles de coriandre. Comencem a enrotllar, dobleguem els laterals cap a dins, acabem d'enrotllar i reservem. Fem un altre rotllet amb la segona fulla de paper d'arròs i la resta dels ingredients.
- Emplatem els dos rotllets i, si voleu, podeu posar una mica de salsa en un bol per si us ve de gust d'afegir-ne una mica.