Rotllets d'arròs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els cacauets són uns fruits secs molt rics en energia, en proteïnes i en greixos saludables; en destaca el contingut en vitamina BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
24 llagostins
12 fulls de paper d'arròs
2 cebes morades
2 cogombres
1 llima
1/2 nap daikon
100 ml oli OVE
Menta
Coriandre
Sal
Per fer la salsa
150 g de cacauets pelats
100 ml aigua
2 grans d'all
30 g de tahina
30 ml de vinagre Chardonnay
1 caiena
Sèsam torrat
PREPARACIÓ
- Pelem els llagostins i reservem els caps en un plat.
- Fem una incisió al llarg del cos dels llagostins i els planxem amb la mà a sobre d'una superfície per evitar que es recargolin.
- Reservem les cues en un tàper i les guardem a la nevera.
- Posem prou oli en una cassola per cobrir els caps dels llagostins. Els submergim a l'oli amb una caiena.
- Ho posem a bullir durat uns 10 minuts. Després ho deixem infusionar una estona.
- Escaldem tres cops dos grans d'all sense el germinat en un pot amb aigua bullint (els passarem tres cops de l'aigua bullint a una de freda).
- Posem els alls escaldats en un got túrmix i hi afegim 100 ml d'aigua, 30 g de tahina, 150 g de cacauets, 30 ml vinagre Chardonnay i sal.
- Ho triturem fins aconseguir una pasta fina.
- Colem en un got l'oli que hem fet infusionant els caps dels llagostins.
- D'aquest oli, n'agafem 100 ml i els barregem amb la pasta de cacauets i tahina i ho tornem a triturar.
- Posem la pasta resultant en un recipient i espolsem per sobre sèsam torrat.
- Tallem dos cogombres per la meitat i després al llarg i en traiem les llavors amb una cullera.
- Pelem el cogombre i el tallem a la juliana.
- Tallem dues cebes a la juliana.
- Tallem mig nap daikon a la juliana
- Posem la ceba i el nap a dos bols diferents amb aigua perquè perdin la fortor.
- Traiem les cues de llagostins de la nevera i els salem. Després hi tirem a sobre el suc d'una llima i els deixem curar-se durant 3 minuts.
- Desfullem una mica de coriandre i menta.
- Preparem un bol d'aigua per mullar les fulles d'arròs i que n'agafin elasticitat.
- Muntem els rotllets. Dins hi posem cues de llagostí, ceba, cogombre i nap i els tanquem.
- Per menjar-los els mullem amb la salsa.