Rotllets de canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La fruita dessecada, com els nabius, les panses o les orellanes, en no tenir aigua aporta concentracions elevades de nutrients, especialment de fibra i de sucresAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER FER ELS ROTLLETS
200 g de farina de força
75 g de llet tèbia
50 g de sucre
30 g de mantega pomada
Mig bloc de llevat fresc (uns 12-13 g)
1 cullerada d'essència de vainilla
1 ou
PER AL FARCIT
75 g de mantega pomada
70 g de sucre panela
30 g de nabius secs
20 g de nous trencades
7 g de canyella en pols
PER DECORAR
100 g de sucre de llustre
15 ml de llet
PREPARACIÓ
- Escalfem lleugerament en un pot 75 ml de llet.
- Quan estigui tèbia, hi desfem 12-13 g de llevat fresc(la meitat d'un dau). Ho deixem actuar i que faci bombolles durant 20 minuts.
- Fiquem 200 g de farina de força al robot de cuina.
- Fem un volcà amb la farina de força i al mig hi posem 1 ou, 50 g de sucre, 5 ml d'essència de vainilla, 30 g de mantega pomada i la llet que tenim amb el llevat
- Ho integrem tot i ho pastem amb el robot fins a aconseguir la textura desitjada. Trigarem a tenir-la llesta uns 15 minuts. (Es pot amassar sense robot, només caldrà una mica més de temps).
- Un cop pastada la massa, li donem forma de bola, la mullem amb oli OVE i la deixem tapada amb un drap a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.
- Enfarinem una superfície on treballar, estirem la massa amb l'ajuda d'un corró i li donem forma de rectangle.
- Barregem en un bol 7 g de canyella en pols i 70 g de panela.
- Untem el rectangle de pasta amb els 75 g demantega pomada i hi espolsem per sobre la barreja de sucre i canyella.
- Hi escampem per sobre 30 g de nabius secs i 20 g de nous trencades.
- Emboliquem la massaper la part ampla fent un rotllo allargat.
- Tallem el rotllo fent anelles d'uns 2 cm d'amplada.
- Untem una safata de forn de parets altes amb mantega i farina.
- Untem amb oli les anelles per evitar que la massa es ressequi.
- Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient.
- Pintem els rotllos amb una mica de llet.
- Els enfornem a 180 graus durant 35 minuts.
- Desenfornem i desemmotllem a sobre una reixeta.
- Desfem 100 g de sucre llustre dins 15 ml de llet.
- Distribuïm la glaça a sobre dels rotllets, ho servim i llest!