Rotllets vietnamites amb verdures
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
8 oblees d'arròs
Un grapat de fideus fins d'arròs (xinesos)
1 alvocat
1/2 pebrot vermell
1 ceba tendra
1 pastanaga
Cues de gamba
Fulles de menta fresca
Oli d'oliva verge extra
1 llimona
Salsa de soja
Oli de Sèsam
Vinagre d'arrós
Un grapat de nous.
Una miqueta de sèsam
PREPARACIÓ
- Poseu els fideus en un bol. Escalfeu un cassó amb aigua. Quan estigui a punt de bullir, aboqueu-ho al bol procurant que quedin ben submergits i ho deixeu hidratar uns minuts. Un cop estiguin flexibles, poseu-los en un colador i refredeu-los a sota l'aixeta. Reserveu-los al damunt d'un colador.
- Renteu el pebrot, la ceba i peleu les pastanagues. Ho tallem tot a bastons fins. Fem el mateix amb la ceba. Reserveu-les.
- Peleu les cues de gamba, les talleu a trossos, les saleu i les salteu a la paella amb un fil d'oli. Reserveu-ho.
- Obriu l'alvocat, retireu el seu pinyol amb l'ajuda d'una cullera, el buideu i aixafeu la polpa amb una forquilla. L'amaniu amb sal, unes gotes d'oli i de suc de llimona.
- Poseu un plat amb aigua tèbia i submergiu les oblees d'una en una, durant 1-2 minuts, per tal de que s'hidratin i prenguin flexibilitat. Les escorreu amb les dues mans (com si estiguéssim estenent) i les aneu posant sobre una superfície llisa pintada amb una gota d'oli perquè no s'enganxin.
- Barregeu la pasta d'alvocat amb els bastons de verdures i les cues de gamba.
- Repartiu el farcit al mig de cada oblea i un grapadet de fideus escorreguts. Afegiu una miqueta de menta si us agrada. Doblegueu els laterals cap a dins i l'enrotlleu com si féssim un caneló.
- Barregeu la salsa de soja, amb una mica d'oli de sèsam i una mica de vinagre d'arrós. Afegiu un grapat de nous picades a trossos petits. Afegiu una mica de sèsam, per tal d'obtenir la salsa amb que sucareu o amanireu els rotlles.
- Serviu els rotlles decorats amb les fulles de menta i la salsa a part.