Sablé d'anxova amb escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les verdures cuites al forn mantenen la majoria de nutrients, tot i que perden part de la vitamina C, que és termolàbil. El pebrot guanya amb licopè i manté la fibra tot i que és de més fàcil digestióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
200 g farina
- 100 g mantega
- 30 ml colatura
- 3 anxoves
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot vermell
- 1 albergínia
- 1 ou
- Cibulet
- Oli gira-sol
PREPARACIÓ
- Posem al forn 1 ceba tendra, 1 pebrot vermell i una albergínia. Ho tindrem a 170º durant 1 hora.
- Posem una barbacoa petita amb encenalls de fusta perfumats amb vi blanc. Disposem la barbacoa al forn apagat- i hi fiquem també la ceba, l'albergínia i el pebrot que hem fet al forn. Ho deixem actuant 1 hora.
- Pelem el pebrot, l'albergínia i la ceba i ho esqueixem.
- Retirem i reservem el suc que han deixat anar les hortalisses al forn.
- Reduïm el suc a foc baix.
- Posem en un bol 200 g de farina i 100g de mantega a daus.
- Piquem tres filets d'anxova i els afegim al bol.
- Hi afegim 3 taps de colatura.
- Ho pastem a mà.
- Donem forma de bola al pastó, ho pintem amb oli OVE i ho deixem reposar 30 minuts cobert amb un drap humit.
- Posem el pastó entre dues fulles de paper guitarra i ho estirem amb un corró. Hi donarem forma quadrada tallant les vores.
- Posem el pastó en una safata i el portem al congelador 5 minuts.
- Traiem el pastó del congelador i el tallem en 4 parts.
- Ho portem al forn a 180º durant 15 minuts.
- Fem una maionesa amb el suc reduït de les hortalisses, un ou, una mica de suc de llimona i oli OVE.
- Emplatem. Posem a sobre del sablé les hortalisses i hi afegim una mica de maionesa per sobre i una mica de cibulet picat. I ja ho tenim!!