Salmó amb salsa de parmesà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El salmó està considerat un peix blau, varietat que s'aconsella menjar 2 cops per la setmanaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 medallons de salmó 

    100 ml de nata 35% 

    100 g parmesà ratllat 

    1 manat d'espàrrecs verds 

    2 grans d'all  

    1 llimona 

    Cirerols 

    Mig manat d'anet 

    Mantega 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Netegem un manat d'espàrrecs, en traiem la part fibrosa i els tallem a trossos de mida mossegada. 
  2. Agafem un full de paper sulfurat i el cargolem pels extrems fent una barca. Repetim l'operació fins a tenir quatre barques i les posem en una safata de forn. 
  3. Posem un medalló de salmó dins cada barca i l'acompanyem dels espàrrecs i uns cirerols. Salpebrem. 
  4. Tallem a daus un tros de mantega i el posem damunt del medalló. 
  5. Tallem a rodelles una llimona i posem una rodella al centre de cada medalló de salmó. 
  6. Coem al forn 8 minuts a 200 graus. 
  7. Fem la salsa que acompanyarà el salmó. Piquem a microbrunesa dos grans d'all i els enrossim en un pot amb una mica d'oli OVE. 
  8. Quan estan enrossits, afegim 100 ml de nata al 35% i 100 g de formatge parmesà ratllat. Remenem fins que el parmesà quedi fos.  
  9. Tallem ben petit unes branques d'anet fresc, que afegim a la salsa un cop el formatge s'ha fos. Apaguem el foc i reservem.  
  10. Traiem el salmó del forn i servim la barca en un plat acompanyant-lo de la salsa de parmesà. 
Anar al contingut