Salmó amb salsa de parmesà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El salmó està considerat un peix blau, varietat que s'aconsella menjar 2 cops per la setmanaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 medallons de salmó
100 ml de nata 35%
100 g parmesà ratllat
1 manat d'espàrrecs verds
2 grans d'all
1 llimona
Cirerols
Mig manat d'anet
Mantega
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem un manat d'espàrrecs, en traiem la part fibrosa i els tallem a trossos de mida mossegada.
- Agafem un full de paper sulfurat i el cargolem pels extrems fent una barca. Repetim l'operació fins a tenir quatre barques i les posem en una safata de forn.
- Posem un medalló de salmó dins cada barca i l'acompanyem dels espàrrecs i uns cirerols. Salpebrem.
- Tallem a daus un tros de mantega i el posem damunt del medalló.
- Tallem a rodelles una llimona i posem una rodella al centre de cada medalló de salmó.
- Coem al forn 8 minuts a 200 graus.
- Fem la salsa que acompanyarà el salmó. Piquem a microbrunesa dos grans d'all i els enrossim en un pot amb una mica d'oli OVE.
- Quan estan enrossits, afegim 100 ml de nata al 35% i 100 g de formatge parmesà ratllat. Remenem fins que el parmesà quedi fos.
- Tallem ben petit unes branques d'anet fresc, que afegim a la salsa un cop el formatge s'ha fos. Apaguem el foc i reservem.
- Traiem el salmó del forn i servim la barca en un plat acompanyant-lo de la salsa de parmesà.