Salmó marinat i fumat

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El salmó és un peix blau, ric en greixos omega-3, protectors de la salut del cor i del sistema circulatori.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    400 g salmó

  • 150 ml salsa de soja
  • 4 grans d'all
  • 10 pastanagues petites
  • 4 bulbs petits fonoll
  • Gingebre fresc
  • Mostassa a l'antiga
  • Pebre verd en salmorra
  • Farigola
  • Romaní
  • Vermut blanc
  • Vinagre blanc
  • Fulles de fonoll
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Comencem el marinat. En un bol hi ratllem gingebre fresc, 2 grans d'all, 1 cullerada de mostassa a l'antiga, 150 ml de salsa de soja i 150 ml d'aigua mineral. Ho barregem.
  2. En un tàper tancat, hi posem 4 lloms de salmó sense pell i ja descongelats i hi aboquem la marinada per sobre.
  3. Deixem que el salmó marini 1 hora a la nevera.
  4. Tallem 4 fonolls petits per la meitat.
  5. Comencem l'escabetx. En una cassola, hi posem un raig d'oli, els fonolls tallats, les pastanagues mini i 2 grans d'all amb pell. Deixem que les verdures suïn 10 minuts, a foc suau.
  6. Apugem el foc i hi tirem un raig de vinagre blanc i un raig de vermut blanc. Esperem una mica perquè l'alcohol s'evapori.
  7. Afegim una cullerada de pebre verd en salmorra.
  8. Quan notem que l'alcohol s'ha evaporat, apaguem el foc i reservem.
  9. Retirem el salmó de la marinada i l'assequem una mica amb paper absorbent.
  10. Preparem una vaporadora per fumar el salmó. En la part de dalt, col·loquem els lloms de salmó. A la base, hi posem farigola i romaní, que cremarem amb un bufador. Col·loquem les dues parts de la vaporadora per procedir al fumat. Seran 10 minuts.
  11. Laminem el salmó.
  12. El servim en un plat i li tirem l'escabetx per sobre, afegint-hi també, algunes de les verdures escabetxades.
  13. Decorem el plat amb fulles tendres de fonoll.
Anar al contingut