Salmó marinat i fumat
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
400 g salmó
- 150 ml salsa de soja
- 4 grans d'all
- 10 pastanagues petites
- 4 bulbs petits fonoll
- Gingebre fresc
- Mostassa a l'antiga
- Pebre verd en salmorra
- Farigola
- Romaní
- Vermut blanc
- Vinagre blanc
- Fulles de fonoll
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem el marinat. En un bol hi ratllem gingebre fresc, 2 grans d'all, 1 cullerada de mostassa a l'antiga, 150 ml de salsa de soja i 150 ml d'aigua mineral. Ho barregem.
- En un tàper tancat, hi posem 4 lloms de salmó sense pell i ja descongelats i hi aboquem la marinada per sobre.
- Deixem que el salmó marini 1 hora a la nevera.
- Tallem 4 fonolls petits per la meitat.
- Comencem l'escabetx. En una cassola, hi posem un raig d'oli, els fonolls tallats, les pastanagues mini i 2 grans d'all amb pell. Deixem que les verdures suïn 10 minuts, a foc suau.
- Apugem el foc i hi tirem un raig de vinagre blanc i un raig de vermut blanc. Esperem una mica perquè l'alcohol s'evapori.
- Afegim una cullerada de pebre verd en salmorra.
- Quan notem que l'alcohol s'ha evaporat, apaguem el foc i reservem.
- Retirem el salmó de la marinada i l'assequem una mica amb paper absorbent.
- Preparem una vaporadora per fumar el salmó. En la part de dalt, col·loquem els lloms de salmó. A la base, hi posem farigola i romaní, que cremarem amb un bufador. Col·loquem les dues parts de la vaporadora per procedir al fumat. Seran 10 minuts.
- Laminem el salmó.
- El servim en un plat i li tirem l'escabetx per sobre, afegint-hi també, algunes de les verdures escabetxades.
- Decorem el plat amb fulles tendres de fonoll.