Salmó rock&roll
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
L'oli d'oliva verge extra és un aliment imprescindible. Conté greixos essencials per a l'organisme que afavoreixen la bona salut del cor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 peces de salmó salvatge
- 4 patates bullides
- 2 cebes tendres primes
- 15 cogombrets envinagrats
- oli d'oliva verge extra
- sal
- boles de pebre negre
- 1 fulla de llorer
- vinagre de xerès
- coriandre
- 1 copa de vi blanc
- sal Maldon
PREPARACIÓ
- Agafem 4 patates bullides i les posem dins una paella amb oli d'oliva. Les aixafem i deixem que facin crosta cruixent.
- Mentrestant, en un pot, posem la part blanca de la ceba tendra, 4 o 5 boletes de pebre i el llorer. Hi afegim vinagre, vi blanc i oli. Ho deixem 5 minuts al foc. Un cop passats els 5 minuts, ho traiem del foc i deixem que s'acabi de fer mentre es refreda.
- Dins la mateixa paella de les patates, hi barregem la part verda de la ceba tendra tallada a rodelles, els cogombrets tallats a quadradets i el coriandre picat. Hi afegim una mica més d'oli d'oliva i sal, i ho tornem a posar al foc com si fos un trinxat (que ens quedi cruixent per banda i banda).
- Posem una planxa al foc amb una gota d'oli d'oliva i l'escampem amb un tovalló de paper de cuina. A foc baix, hi posem el salmó. L'anem girant, perquè es vagi fent per totes bandes, però sense que s'arribi a enrossir.
- Posem un tros de la barreja de patata al fons del plat. Tallem una mica de ceba envinagrada en escabetx i l'hi afegim.
- Tallem el salmó a rodelles fines (deixant veure la part crua) i el posem a sobre. Hi tirem una mica de sal, oli i servim.