Salmó salvatge amb escabetx vermell
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Xavier Ferraté
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
400 g salmó (sense pell ni espines tallat a daus)
1 ceba mitjana (tallada petita)
2 grans d'all (laminat)
1 dl oli d'oliva verge extra
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 punta de bitxo
10 grans de pebre negre
1 cullerada de pebre vermell dolç
0,5 dl de vinagre de xerès
1 maduixot (tallat a daus)
Cibulet picat
Fulles d'escarola blanca
PREPARACIÓ
- En una cassola sofregim els aromàtics, la ceba i l'all amb l'oli.
- Hi afegim el pebre vermell i ho mullem amb el vinagre de xerès.
- Reduïm i reservem.
- Tallem el salmó a daus i el saltem en una paella amb oli i sèsam de dos colors.
- Introduïm el salmó a l'escabetx i ho remenem.
- Emplatem posant a la base unes fulles d'escarola ben blanques. A sobre, la barreja del salmó amb l'escabetx. Ho coronem tot amb el maduixot tallat a daus i, naturalment, el cibulet picat.