Salmorejo de maduixots
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 10 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet és una hortalissa molt lleugera i rica en nutrients, en destaca el contingut de vitamina C i de licopè, que tots dos tenen funcions antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de maduixots
250 g de tomàquet pera
150 ml d'aigua
125 ml d'oli OVE
20 g de ceba
20 g de pebrot vermell
15 ml de vinagre de vi blanc
1 llesca de pa de pagès
1 gra d'all
1 cullerada de mostassa en gra
Menta fresca
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem la cua i netegem 400 g de maduixots.
- En separem 2 o 3 en un platet, seran per decorar.
- Passem a un got americà la resta dels maduixots.
- Pelem un gra d'all i en traiem el grill. L'afegim al got americà.
- Hi posem també 250 g de tomàquets pera tallats a quarts, 1/2 ceba de Figueres i 1/4 de pebrot vermell net.
- Hi afegim 1 llesca de pa de pagès, que no cal que sigui del dia.
- Hi posem també una cullerada de mostassa en gra, 15 ml de vinagre de vi blanc, 150 ml d'aigua, un polsim de sal i 125 ml d'oli OVE.
- Ho turbinem tot.
- Servim el salmorejo en un bol i hi afegim les maduixes reservades i tallades a dauets.
- Ho acabem amb una fulla de menta fresca.