Salmorejo especiat
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet és una hortalissa molt lleugera i rica en nutrients, en destaca el contingut de vitamina C i licopè, totes dues amb funcions antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA:
800 g de tomàquet madur
Pa de molla densa
All
Vinagre de xerès
Sal
Pebre
Piparres fresques
Farigola seca
Pebre vermell fumat dolç
Orenga seca
Julivert sec
Oli OVE
PREPARACIÓ
- En un bol americà posem dues llesques de pa dens, un raig de vinagre de xerès, pebre al gust i un polsim de sal.
- Pelem un gra d'all petit, en traiem el germinat i també l'hi afegim.
- En traiem el peduncle i mal tallem 800 g de tomàquets madurs. També els posem al got. Ho triturem tot fins que n'obtinguem una textura fina.
- Hi anirem afegint, com un fil, un raig d'0li per emulsionar-ho, en total uns 40 ml. Ho reservem i ho fiquem a la nevera.
- En una paella posem un raig d'oli, cinc piparres fresques i sal. Les hi saltem.
- Tallem a cubs una llesca de pa sense crosta que fregirem a la mateixa paella on hem saltat les piparres.
- Posarem el pa fregit a dins d'un bol on tenim les espècies següents: farigola seca, pebre vermell fumat dolç, orenga seca i julivert sec. L'arrebossem bé.
- Servim el salmorejo en un bol, amb les piparres saltades i els crostonets de pa especiats. Ho acabem amb un raig d'oli d'oliva per sobre.