"Salpicó" de vedella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat ideal per a l'estiu, fresc i ric en nutrients, que ens aporta tots els ingredients d'un àpat completAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    700 g de vedella per estofar

  • 200 g mongeta blanca cuita
  • 80 ml de vinagre de poma
  • 30 ml de salsa de soja
  • 20 g de sucre
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 ceba rosada
  • 3 cebes tendres
  • 4 piparres
  • 10 tàperes
  • 1 gra d'all
  • Cibulet
  • Gingebre
  • Orenga
  • Comí
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem a l'olla de pressió 700 g de carn de vedella, un polsim de sal, orenga, comí i aigua fins que en cobreixi la carn.
  2. Tapem l'olla i la posem a escalfar. Deixem que es cogui durant 30 minuts, que comptaran des del moment en què comença a xiular.
  3. Deixem que la carn es refredi a l'olla. Quan s'hagi refredat, la repesquem i la posem en un bol.
  4. Dissolem en un recipient al foc 80 ml de vinagre de poma i 20 g de sucre.
  5. Quan el sucre s'hagi dissolt, hi afegirem un dit de gingebre pelat i ratllat.
  6. Ratllem 1 gra d'all pelat i sense el germinat.
  7. Afegim al recipient 30 ml de salsa de soja i ho integrem tot.
  8. Ho reservem.
  9. Colem del seu mateix suc 200 g de mongetes que hem cuit en un altre moment. En reservem el suc i les mongetes per separat.
  10. Pelem un pebrot verd i un pebrot vermell ja nets.
  11. Tallem tots dos pebrots a mida de macedònia.
  12. Tallem a plomamitja ceba roja pelada.
  13. Tallem a la juliana3 cebes tendres pelades.
  14. Descartem la punta i les llavors de 4 "piparres" i les tallem a rodelles.
  15. Afegim al bol on servirem les "piparres"a rodellesles cebes ila carn reservada i ho integrem.
  16. Afegim al mateix bol 10 tàperes i ho integrem.
  17. Hi afegim les mongetes escorregudes. Ho integrem.
  18. Afegim al pot on tenim la vinagreta un raig d'aigua de cocció de les mongetes i ho barregem bé.
  19. Amanim el "salpicó" amb la salsa i ho integrem bé.
  20. Piquem cibulet i en posem a l'amanit.
Anar al contingut