"Salpicó" de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat ideal per a l'estiu, fresc i ric en nutrients, que ens aporta tots els ingredients d'un àpat completAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
700 g de vedella per estofar
- 200 g mongeta blanca cuita
- 80 ml de vinagre de poma
- 30 ml de salsa de soja
- 20 g de sucre
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1/2 ceba rosada
- 3 cebes tendres
- 4 piparres
- 10 tàperes
- 1 gra d'all
- Cibulet
- Gingebre
- Orenga
- Comí
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem a l'olla de pressió 700 g de carn de vedella, un polsim de sal, orenga, comí i aigua fins que en cobreixi la carn.
- Tapem l'olla i la posem a escalfar. Deixem que es cogui durant 30 minuts, que comptaran des del moment en què comença a xiular.
- Deixem que la carn es refredi a l'olla. Quan s'hagi refredat, la repesquem i la posem en un bol.
- Dissolem en un recipient al foc 80 ml de vinagre de poma i 20 g de sucre.
- Quan el sucre s'hagi dissolt, hi afegirem un dit de gingebre pelat i ratllat.
- Ratllem 1 gra d'all pelat i sense el germinat.
- Afegim al recipient 30 ml de salsa de soja i ho integrem tot.
- Ho reservem.
- Colem del seu mateix suc 200 g de mongetes que hem cuit en un altre moment. En reservem el suc i les mongetes per separat.
- Pelem un pebrot verd i un pebrot vermell ja nets.
- Tallem tots dos pebrots a mida de macedònia.
- Tallem a plomamitja ceba roja pelada.
- Tallem a la juliana3 cebes tendres pelades.
- Descartem la punta i les llavors de 4 "piparres" i les tallem a rodelles.
- Afegim al bol on servirem les "piparres"a rodellesles cebes ila carn reservada i ho integrem.
- Afegim al mateix bol 10 tàperes i ho integrem.
- Hi afegim les mongetes escorregudes. Ho integrem.
- Afegim al pot on tenim la vinagreta un raig d'aigua de cocció de les mongetes i ho barregem bé.
- Amanim el "salpicó" amb la salsa i ho integrem bé.
- Piquem cibulet i en posem a l'amanit.