Salsa de calçots
- Programa: El foraster
- Cuina: Maria Teresa, de Rodonyà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
PER A 25 PERSONES
750 g d'ametlla torrada
24 tomàquets
2 llesques de pa torrat
2 ous
1,5 l d'oli d'oliva verge extra
1 cabeça d'alls
Nyores
Vinagre
Pebre vermell
Julivert
Menta
Sal
PREPARACIÓ
- Escalivem els tomàquets i la cabeça d'alls.
- Bullim els ous.
- Piquem les ametlles.
- Passem pel batedor els tomàquets i els alls escalivats, prèviament pelats, juntament amb l'oli, les ametlles picades, els ous durs, una mica de menta i julivert, les torrades, un grapat de polpa de nyores prèviament escaldades, un raig de vinagre, sal i pebre vermell.
CONSELL
És important que tots els ingredients estiguin freds en el moment de batre-ho. La salsa ha de quedar emulsionada de tal manera que tingui la consistència idònia perquè s'adhereixi bé al calçot. Ho batem fins que prengui, ho tastem i ho ajustem, si cal, de vinagre, sal o pebre vermell. La salsa ha de reposar, per tant, s'ha de fer la nit abans.