Saltat de bròcoli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta molt nutritiva, rica en vitamines, minerals i fibra, i molt lleugera.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 bròcoli
- 250 g de mongeta tendra
- un manat d'espàrrecs de marge
- 2 pastanagues
- un manat de raves
- 200 g de tirabecs
- 2 grans d'all
- una cullerada de mantega
- una branca de romaní
- un manat d'alfàbrega
- un grapat de cirerols de pera
- pebre negre
- sal
- sal Maldon
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1. Escaldem les verdures. Amb mig litre d'aigua mineral bullint, hi coem durant 3 minuts els tirabecs, els espàrrecs i la pastanaga. Els refredarem amb aigua, gel i sal per tallar-ne la cocció.
2. Amb aquesta mateixa aigua, escaldarem 5 minuts el bròcoli i la mongeta tendra. Ho traiem i ho refredem amb l'aigua i el gel.
3. A l'aigua calenta, hi afegim un all aixafat fins que redueixi l'aigua i només ens en quedi un dit. Colem l'aigua i hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra, una cullerada de mantega i ho corregim de sal.
4. En una paella, hi escalfem un raig d'oli, hi posem un all aixafat, la fulla de romaní i un cop sigui calent hi tirem les verduretes en aquest ordre: el tomàquet i el rave tallat pel mig fins que s'enrosseixen. Després hi posem el bròcoli, mongeta tendra i la pastanaga. Quan comencen a ser rossos finalitzem amb els tirabec i els espàrrecs.
5. Servim amb l'alfàbrega picada per sobre, sal Maldon, un polsim de pebre i un raig d'oli d'oliva verge extra.
2. Amb aquesta mateixa aigua, escaldarem 5 minuts el bròcoli i la mongeta tendra. Ho traiem i ho refredem amb l'aigua i el gel.
3. A l'aigua calenta, hi afegim un all aixafat fins que redueixi l'aigua i només ens en quedi un dit. Colem l'aigua i hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra, una cullerada de mantega i ho corregim de sal.
4. En una paella, hi escalfem un raig d'oli, hi posem un all aixafat, la fulla de romaní i un cop sigui calent hi tirem les verduretes en aquest ordre: el tomàquet i el rave tallat pel mig fins que s'enrosseixen. Després hi posem el bròcoli, mongeta tendra i la pastanaga. Quan comencen a ser rossos finalitzem amb els tirabec i els espàrrecs.
5. Servim amb l'alfàbrega picada per sobre, sal Maldon, un polsim de pebre i un raig d'oli d'oliva verge extra.