Saltat de calamars, botifarra de pebrots i mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Corderas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Paella Bar Boqueria
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
Les mongetes de Santa Pau, com la resta de llegums, tenen poc greix i són riques en fibra, i s'han de prendre de dos a tres dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 350-400 g de calamars
- 300 g de botifarra crua
- 1/2 llimona (la pell ratllada)
- 1 c/p de sucre morè
- 150 g de pebrots del piquillo (de llauna)
- 300 g de mongetes de Santa Pau
- 150 ml d'oli d'oliva verge
- pebre negre mòlt
- sal
- 10 g de brots de tendres de temporada
PREPARACIÓ
Per començar, remulleu les mongetes, bulliu-les en una olla amb aigua freda i sal, a foc baix, fins que quedin tendres però senceres, uns 40 minuts aproximadament.
Mentrestant, escorreu els pebrots i piqueu-los amb un ganivet. Seguidament, retireu els budells de la botifarra, poseu la carn en un bol, trinxeu-la amb un ganivet, afegiu-hi la ratlladura de llimona, el sucre morè, la sal, el pebre i els pebrots picats, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar dues hores a la nevera, tapat amb paper film.
A continuació, netegeu bé els calamars, separeu els cossos de les potes i reserveu-ho tot en un escorredor o damunt d'un drap net. Després, escalfeu molt una paella antiadherent, sense oli. Quan estigui calenta, afegiu-hi un polsim de sal, aboqueu-hi els calamars i deixeu que s'enganxin. Tot seguit, poseu-hi també la botifarra esmicolada i salteu-ho tot junt. Finalment, escorreu les mongetes del suc de la cocció, afegiu-les a la paella, juntament amb un raig d'oli d'oliva, rectifiqueu-ho de sal i salteu-ho tot junt una mica més.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamars i la botifarra i guarniu el plat amb uns brots amanits amb oli i sal per dotar-lo d'un contrast fresc.
Mentrestant, escorreu els pebrots i piqueu-los amb un ganivet. Seguidament, retireu els budells de la botifarra, poseu la carn en un bol, trinxeu-la amb un ganivet, afegiu-hi la ratlladura de llimona, el sucre morè, la sal, el pebre i els pebrots picats, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar dues hores a la nevera, tapat amb paper film.
A continuació, netegeu bé els calamars, separeu els cossos de les potes i reserveu-ho tot en un escorredor o damunt d'un drap net. Després, escalfeu molt una paella antiadherent, sense oli. Quan estigui calenta, afegiu-hi un polsim de sal, aboqueu-hi els calamars i deixeu que s'enganxin. Tot seguit, poseu-hi també la botifarra esmicolada i salteu-ho tot junt. Finalment, escorreu les mongetes del suc de la cocció, afegiu-les a la paella, juntament amb un raig d'oli d'oliva, rectifiqueu-ho de sal i salteu-ho tot junt una mica més.
I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamars i la botifarra i guarniu el plat amb uns brots amanits amb oli i sal per dotar-lo d'un contrast fresc.