"Sam" d'Iceberg, papada i salsa tàrtara
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Tomàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Bitxarracu, Barcelona
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
L'enciam aporta molt poques calories i, en canvi, és ric en aigua, fibra, vitamines i minerals, especialment els més verds.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 400 g de papada de porc
- Mig porro
- 1 pastanaga
- fulles d'api
- Per a la salsa tàrtara:
- 150 ml de llet
- 300 g d'oli
- tàperes
- cogombrets
- julivert
- Altres:
- 20 fulles de menta
- 20 fulles de coriandre
- sriracha (salsa picant)
- 1 enciam llarg
PREPARACIÓ
Per començar, tallem les verdures (porro, pastanaga, api). Bullim en una cassola a partir d'aigua bullint la papada amb aigua i amb totes les verdures. 1h 30'.
Mentrestant, netegem les fulles de l'enciam. Les passem per aigua i gel i les eixuguem. Traiem la papada i la deixem refredar a la nevera 24 hores.
Després tallem la papada a làmines de 0,5 cm de gruix. Les tallem per la meitat i les passem per una paella antiadherent, fins que agafin un color daurat.
Per fer la salsa tàrtara, piquem una mica els ingredients. Posem tots els ingredients en un pot per a pímer: la llet, les tàperes, els cogombrets i el julivert. Triturem mentre incorporem l'oli a poc a poc.
Per emplatar, agafem les fulles d'enciam, una punta de salsa tàrtara, i les fulles d'herbes aromàtiques (menta i coriandre) i la papada a sobre. És recomanable acompanyar el plat amb la salsa sriracha.
Mentrestant, netegem les fulles de l'enciam. Les passem per aigua i gel i les eixuguem. Traiem la papada i la deixem refredar a la nevera 24 hores.
Després tallem la papada a làmines de 0,5 cm de gruix. Les tallem per la meitat i les passem per una paella antiadherent, fins que agafin un color daurat.
Per fer la salsa tàrtara, piquem una mica els ingredients. Posem tots els ingredients en un pot per a pímer: la llet, les tàperes, els cogombrets i el julivert. Triturem mentre incorporem l'oli a poc a poc.
Per emplatar, agafem les fulles d'enciam, una punta de salsa tàrtara, i les fulles d'herbes aromàtiques (menta i coriandre) i la papada a sobre. És recomanable acompanyar el plat amb la salsa sriracha.