Sara amb pa de pessic i granissat d'ametlla

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Alta

INGREDIENTS

  • PER AL PA DE PESSIC

  • 160 g pasta d'ametlla torrada
  • 60 g farina
  • 140 g sucre
  • 6 ous sencers
  • 3 g sal

    PER A LA CREMA DE MANTEGA I AMETLLA

  • 80 g mantega
  • 45 g praliné ametlla torrada
  • 200 g crema pastissera

    PER AL GRANISSAT D'AMETLLA

  • 300 ml llet ametlla
  • 60 ml almívar
  • 1 unitat fulla gelatina
  • Ametlles garrapinyades

PREPARACIÓ

  1. Fem una crema pomada amb la mantega, hi afegim la pasta d'ametlla i ho emulsionem.
  2. Hi afegim crema pastissera tradicional i ho reservem a la nevera.
  3. Fem un pa de pessic al microones, amb sucre, farina, ous, pasta d'ametlles i una punteta de sal i ho triturem. 
  4. El posem en un sifó perquè agafi aire (si no en teniu, haureu de muntar els ous) i el posem en un motlle.
  5. Si ho feu en un motlle de cartró, el courem a màxima temperatura al microones 30 segons. Si el motlle és de vidre, uns 40.
  6. Paral·lelament, preparem el granissat d'ametlla hidratant primer la fulla de gelatina.
  7. Preparem l'almívar (la mateixa quantitat de sucre que d'aigua) i hi afegim les ametlles garrapinyades.
  8. Triturem i ho deixem congelar, abans de tornar-ho a triturar.
  9. Ho emplatem amb una base de crema pomada i pasta d'ametlla, hi afegim el pa de pessic i finalment el granissat. 
Anar al contingut