Sara amb pa de pessic i granissat d'ametlla
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Alta
INGREDIENTS
PER AL PA DE PESSIC
- 160 g pasta d'ametlla torrada
- 60 g farina
- 140 g sucre
- 6 ous sencers
-
3 g sal
PER A LA CREMA DE MANTEGA I AMETLLA
- 80 g mantega
- 45 g praliné ametlla torrada
-
200 g crema pastissera
PER AL GRANISSAT D'AMETLLA
- 300 ml llet ametlla
- 60 ml almívar
- 1 unitat fulla gelatina
- Ametlles garrapinyades
PREPARACIÓ
- Fem una crema pomada amb la mantega, hi afegim la pasta d'ametlla i ho emulsionem.
- Hi afegim crema pastissera tradicional i ho reservem a la nevera.
- Fem un pa de pessic al microones, amb sucre, farina, ous, pasta d'ametlles i una punteta de sal i ho triturem.
- El posem en un sifó perquè agafi aire (si no en teniu, haureu de muntar els ous) i el posem en un motlle.
- Si ho feu en un motlle de cartró, el courem a màxima temperatura al microones 30 segons. Si el motlle és de vidre, uns 40.
- Paral·lelament, preparem el granissat d'ametlla hidratant primer la fulla de gelatina.
- Preparem l'almívar (la mateixa quantitat de sucre que d'aigua) i hi afegim les ametlles garrapinyades.
- Triturem i ho deixem congelar, abans de tornar-ho a triturar.
- Ho emplatem amb una base de crema pomada i pasta d'ametlla, hi afegim el pa de pessic i finalment el granissat.