Sardina amb cremós de bròcoli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines estan considerades un peix blau perquè contenen més d'un 5 % de greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de sal fina
250 g de sucre
60 g de formatge tendre de vaca
20 g de grana padano
600 ml de brou vegetal
3 patates monalisa
2 sardines
2 tomàquets en oli
1 bròcoli gros
1 llimona
1 ceba de Figueres
Llard
Pebre
Oli
PREPARACIÓ
- Escalfem 600 ml de brou vegetal, que haurem bullit 20 minuts amb els següents ingredients: 1 porro, 4 xiitakes, una rodanxa de llimona i un manat de julivert.
- En una cassola amb 1 nou de llard hi posem 1 ceba de Figueres tallada a juliana. Hi posem pebre i sal. Tapem i l'ofeguem 10 minuts.
- Escapcem a mida petita 3 patates monalisa i també les afegim a la cassola juntament amb sal, pebre i els 600 ml de brou vegetal calent. Ho courem 10 minuts.
- Laminem 1 bròcoli gros i l'afegim a la cassola. Ho courem 10 minuts més.
- Prepararem unes sardines curades. Agafem en un bol gros 250 g de sal fina, 250 g de sucre i la ratlladura d'una llimona. Ho barregem. En un altre recipient hi posem la meitat d'aquesta barreja, els lloms de 2 sardines (que haurem congelat abans) i, per últim, la resta de la barreja fins que quedin enterrades. Ho tapem i duem a la nevera 15 minuts.
- Un cop passat el temps, desenterrem les sardines i hi passem aigua per netejar-les. Després les eixuguem i els traiem les espines amb pinces. Hi afegim un raig d'oli i reservem.
- Ajuntem tots els ingredients per fer la crema. En un got americà hi posem tot el contingut de la cassola, 20 g de formatge grana padano, 60 g de formatge tendre de vaca, i el suc de mitja llimona (la que hem fet servir abans per a la pell). Ho triturem fins a obtenir una textura fina.
- Per a emplatar, posarem la crema, al damunt les sardines tallades a biaix, uns dauets que haurem tallat de 2 tomàquets en oli i, per últim, uns talls de grana padano laminat.