Sardines a la donostiarra
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són una varietat de peix blau que aporta greixos omega-3, beneficiosos per a la salut cardiovascular. Es recomana menjar peix blau 3 cops per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 1 PERSONA
5 sardines
2 grans d'all
1 llimona
Caiena en flocs
Vinagre de xerès
Oli OVE
Sal gruixuda
PREPARACIÓ
- Posem carbó al foc per aconseguir un bon caliu.
- Pelem 2 grans d'all. Els laminem.
- Posem la paella al foc, sigui a la cuina o a la barbacoa. Quan estigui calenta, hi tirem un raig d'oli, els alls laminats i una culleradeta de caiena en flocs.
- En una safata clavem dues broquetes de metall a 5 sardines sense budells, però amb les escates i el cap.
- Amanim les sardines amb un raig d'oli OVE i sal gruixuda.
- Posem les sardines a la brasa.
- Pelem una llimona i tallem la pell en tres trossos. Afegim la pell de llimona a la paella amb els alls.
- Si les sardines ja s'han cuit d'una banda, les girem.
- Si els alls de la paella han agafat color, hi tirem un raig de vinagre de xerès
- Un cop cuites, traiem les sardines i la paella del foc.
- Tirem la salsa sobre les sardines.
- Emplatem.