Sardines a la llauna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els aliments cuits "en sec" com ara al vapor, al forn, a la planxa, etc., en comptes de bullits, conserven més les vitamines, els minerals i les propietats sensorials.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
16 sardines de la costa (les venen en salaó)
3 tomates
1 nyora
1 gra d'all
1 llima
5 branques de julivert
mig got de vi blanc
mig got de vi ranci
pebre negre
oli d'oliva verge extra
sal
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar una nyora en un bol amb aigua mineral i la deixem a la nevera.
- Agafem les sardines i les submergim en aigua mineral freda durant uns 15 minuts.
- Fem un tall en forma de creu a la pell de les tomates. Això ens ajudarà a pelar-les bé. Les escaldem en una olla petita amb aigua bullint i posteriorment les refredem en un bol amb aigua i glaçons. Les pelem i tallem a daus.
- Aprofitant l'aigua calenta de les tomates, escaldem tres vegades un gra d'all, prèviament pelat i sense el germinat.
- En un recipient que ens servirà per triturar, hi posem l'all escaldat, les tomates tallades, mig got de vi ranci, mig got de vi blanc, un raig d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal.
- Desfullem el julivert i l'afegim al mateix recipient.
- Agafem de la nevera la nyora hidratada, en traiem la polpa, l'afegim al recipient i ho triturem tot.
- Traiem les sardines de l'aigua i les eixuguem delicadament amb paper de cuina.
- Agafem la llauna i hi posem un parell de cullerades d'aquest sofregit cru que haurem triturat.
- Posem les sardines capicua al damunt fins que quedi la llauna plena.
- Acabem de posar-hi el sofregit cru per damunt.
- Posem la llauna al forn, prèviament escalfat al màxim, i la situem a la part de baix de tot. Ho coem durant 4 minuts a 220 ºC.
- Traiem la llauna del forn i acabem el plat posant-hi una mica de pebre negre, oli d'oliva verge extra i ratlladura de llima per sobre.