Sardines a la papillota
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Per a hipertensos
- Informació nutricional -Obre
Si us agraden les sardines esteu de sort! Són boníssimes per a la salut i podeu menjar peix blau fins a 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 16 sardines
- 2 tomàquets
- sal
- oli d'oliva verge extra
- 6 alls
- un polsim de sucre
- pebre negre
- pebrot verd picant envinagrat
- pa sec
- julivert fresc
PREPARACIÓ
- Netegem, escatem i filetegem les sardines
- Escalivem els tomàquets i els alls al forn, tot a 180 graus. Els tomàquets necessiten 15 minuts, i els alls en necessiten 30.
- Tallem paper de forn i el deixem pla sobre la taula. Hi tirem un raig d'oli. Hi posem el tomàquet escalivat una mica aixafat. Hi escampem també els alls escalivats i pelats. I, per últim, les sardines amb la pell cap avall.
- Tanquem el farcellet i ho posem al forn. A 180 graus. Durant 3 minuts.
- Del tomàquet escalivat, en separem la polpa de la pell. Ho posem en un bol amb els alls, sal, un polsim de sucre i oli verge extra. Ho aixafem amb unes varetes, hi barregem el pa sec i ho remenem.
- Ho servim posant la barreja del tomàquet com a base i les sardines a la papillota a sobre. Hi afegim pebre negre, un rajolí d'oli verge extra, rodelles de bitxo verd picant i el julivert picat per sobre.