Sardines a la papillota

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Per a hipertensos
  • Informació nutricional
    -Obre

    Si us agraden les sardines esteu de sort! Són boníssimes per a la salut i podeu menjar peix blau fins a 3 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 16 sardines
  • 2 tomàquets
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • 6 alls
  • un polsim de sucre
  • pebre negre
  • pebrot verd picant envinagrat
  • pa sec
  • julivert fresc

PREPARACIÓ

  1. Netegem, escatem i filetegem les sardines
  2. Escalivem els tomàquets i els alls al forn, tot a 180 graus. Els tomàquets necessiten 15 minuts, i els alls en necessiten 30.
  3. Tallem paper de forn i el deixem pla sobre la taula. Hi tirem un raig d'oli. Hi posem el tomàquet escalivat una mica aixafat. Hi escampem també els alls escalivats i pelats. I, per últim, les sardines amb la pell cap avall.
  4. Tanquem el farcellet i ho posem al forn. A 180 graus. Durant 3 minuts.
  5. Del tomàquet escalivat, en separem la polpa de la pell. Ho posem en un bol amb els alls, sal, un polsim de sucre i oli verge extra. Ho aixafem amb unes varetes, hi barregem el pa sec i ho remenem.
  6. Ho servim posant la barreja del tomàquet com a base i les sardines a la papillota a sobre. Hi afegim pebre negre, un rajolí d'oli verge extra, rodelles de bitxo verd picant i el julivert picat per sobre.
Anar al contingut