Sardines amb escabetx de verduretes
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 24 sardines mitjanes
- una ceba tendra
- una pastanaga
- mig porro
- una branqueta d'api
- un tomàquet vermell,sense pell ni llavors
- dos grans de pebre negre
- mitja fulleta de llorer
- un pols de julivert picat
- un pols de pebrot vermell dolç i fumat
- un dl d'oli d'oliva verge extra siurana
- un dl de vinagre de vi blanc
PREPARACIÓ
1. Sofregiu en una cassola totes les verduretes tallades a tires primetes i la fulla de llorer i els grans de pebre negre, saleu i afegiu-hi el pebre vermell, tot seguit poseu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir un parell de minuts, tapeu la cassola i deixeu-ho refredar.
2. Netegeu les sardines: traieu-hi el cap, les escates i la tripa, i les col·loqueu-les a dins de la cassola, junt amb el tomàquet tallat a tires primetes, tot barrejat amb les verduretes, feu arrencar el bull, just un minut. Les sardines s'acabaran de coure amb el vinagre. És millor fer-ho d'un dia per l'altre.
2. Netegeu les sardines: traieu-hi el cap, les escates i la tripa, i les col·loqueu-les a dins de la cassola, junt amb el tomàquet tallat a tires primetes, tot barrejat amb les verduretes, feu arrencar el bull, just un minut. Les sardines s'acabaran de coure amb el vinagre. És millor fer-ho d'un dia per l'altre.