Sardines amb formatge i mandonguilles d'arròs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Picas (músic de Sant Sadurní d'Anoia)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 sardines
- 2 cebes
- 4 tomàquets
- 1 porro
- 350 g de formatge ratllat
- oli i sal
- pebre negre
- julivert
- Per les mandonguilles d'arròs:
- 300 g d'arròs vaporitzat
- 1 ou
- 100 g de farina
- 300 g de pa ratllat
- 2 grans d'all
- 2 fulles de llorer
- soja líquida dolça
- oli i sal
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 200 graus.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba i el porro tallats ben petits. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet ratllat, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir tot junt.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi un bon raig d'oli, els alls pelats sencers, les fulles de llorer, un polsim de sal i l'arròs i deixeu-ho coure durant 18 minuts.
Per fer les mandonguilles, bateu l'ou en un bol, afegiu-hi la soja líquida dolça, la farina i una mica de pa ratllat, barregeu-ho bé amb una forquilla, incorporeu-hi l'arròs, prèviament escorregut, torneu-ho a barrejar tot, feu les mandonguilles amb les mans, arrebosseu-les amb pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli calent.
Tot seguit, unteu una safata de forn amb oli, poseu-hi les sardines, netes, obertes i sense espines, afegiu-hi al damunt una mica de sofregit, cobriu-ho amb el formatge ratllat i deixeu-ho coure al forn durant 7 minuts.
I ja per acabar, emplateu les sardines gratinades, poseu-hi al costat les mandonguilles d'arròs i guarniu el plat amb una mica de julivert.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba i el porro tallats ben petits. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el tomàquet ratllat, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir tot junt.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi un bon raig d'oli, els alls pelats sencers, les fulles de llorer, un polsim de sal i l'arròs i deixeu-ho coure durant 18 minuts.
Per fer les mandonguilles, bateu l'ou en un bol, afegiu-hi la soja líquida dolça, la farina i una mica de pa ratllat, barregeu-ho bé amb una forquilla, incorporeu-hi l'arròs, prèviament escorregut, torneu-ho a barrejar tot, feu les mandonguilles amb les mans, arrebosseu-les amb pa ratllat i fregiu-les en una paella amb oli calent.
Tot seguit, unteu una safata de forn amb oli, poseu-hi les sardines, netes, obertes i sense espines, afegiu-hi al damunt una mica de sofregit, cobriu-ho amb el formatge ratllat i deixeu-ho coure al forn durant 7 minuts.
I ja per acabar, emplateu les sardines gratinades, poseu-hi al costat les mandonguilles d'arròs i guarniu el plat amb una mica de julivert.