Sardines amb gavardina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són peixos del tipus blau, que aporten greixos omega 3, beneficiosos per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g sardina petita
150 ml sidra
60 g farina de blat
60 g farina de cigró
3 tomàquets de penjar
2 ous
1 cullerada cafè impulsor
1 gra d'all
Brins de safrà
Pa de vidre
Oli OVE
Julivert
Farina
Escates de sal
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 60 g de farina de blat, 60 g de farina de cigró, 1 cullerada de cafè d'impulsor, 150 ml de sidra, uns quants brins de safrà i un polsim de sal.
- Trenquem dos ous i n'afegim els rovells al bol. Ho integrem amb les varetes manuals.
- Afegim un glaçó al bol, ho tapem amb un plat i ho posem a la nevera fins al moment d'arrebossar.
- Escatem les sardines i els traiem el cap i les tripes. Les netegem dins un bol amb aigua.
- Traiem les espines de les sardines i en fem filets.
- Posem les sardines ja filetejades en un bol amb aigua i gel per dessagnar-les durant 5 minuts.
- Posem en un got batedor oli OVE, julivert i un gra d'all pelat i sense el germinat. Ho triturem i ho reservem.
- Posem en una safata farina de blat per enfarinar les sardines.
- Posem una paella amb oli OVE abundant.
- Traiem les sardines del bol i les eixuguem.
- Traiem de la nevera l'orly que teníem reposant.
- Passem les sardines per farina i després per la massa orly.
- Fregim les sardines i les reservem.
- Tallem el pa de vidre i l'enfornem 5 minuts a 200º
- Traiem el pa del forn i tallem un tomacó pel mig.
- Emplatem posant al plat les torrades amb tomacó, unes escates de sal, les sardines amb gavardina i el mojo picón de julivert.