Sardines de la costa amb peres i faves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Andreu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Buidasacs, El Vilet de Riucorb (Urgell)
- Informació nutricional -Obre
La pera és una fruita baixa en calories i conté molt poc sucre. A més conté una gran quantitat de fibra soluble en forma de pectina que augmenta la sensació de sacietat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 sardines "de la costa"
- 60 g de faves tendres repelades
- 5 g de tomàquet confitat
- llesques de pa torrat
- moscatell
- pebre negre
- 50 cl d'oli d'oliva verge (per conservar la sardina)
- cibulet picat
- sal
- Per a l'oli de menta:
- 50 cl d'oli de gira-sol
- 1 manat de menta
- Per a l'almívar de peres:
- 2 peres conferència
- 50 cl d'aigua mineral
- 50 g de sucre
- unes gotes de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les sardines, talleu-les a filets, poseu-hi una mica de pebre per sobre i deixeu-les macerar en un bol amb oli d'oliva.
Per fer l'almívar de peres, escalfeu en un cassó l'aigua, el sucre i el suc de llimona. Quan el sucre estigui desfet, poseu-hi la pera tallada a dauets, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer l'oli de menta, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i el manat de menta i deixeu-ho confitar a uns 60 graus durant 4 hores. Seguidament, deixeu-ho reposar un dia sencer a la nevera, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de menta, el moscatell, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet confitat tallat a dauets, el cibulet picat i les faves, que haureu escaldat, i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu els filets de sardina sobre les llesques de pa torrat i talleu-ne les vores perquè no sobresurtin.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-la amb els dauets de pera, desemmotlleu-ho, poseu-hi la torrada a sobre, amaniu-la amb la vinagreta i guarniu el plat amb unes fulles de menta fresca.
Per fer l'almívar de peres, escalfeu en un cassó l'aigua, el sucre i el suc de llimona. Quan el sucre estigui desfet, poseu-hi la pera tallada a dauets, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per fer l'oli de menta, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i el manat de menta i deixeu-ho confitar a uns 60 graus durant 4 hores. Seguidament, deixeu-ho reposar un dia sencer a la nevera, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de menta, el moscatell, la sal i el pebre, i remeneu-ho bé. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet confitat tallat a dauets, el cibulet picat i les faves, que haureu escaldat, i remeneu-ho bé.
A continuació, poseu els filets de sardina sobre les llesques de pa torrat i talleu-ne les vores perquè no sobresurtin.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-la amb els dauets de pera, desemmotlleu-ho, poseu-hi la torrada a sobre, amaniu-la amb la vinagreta i guarniu el plat amb unes fulles de menta fresca.