Sardines en escabetx

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Morros
INGREDIENTS
- 1 kg de sardines
- 1 cabeça d'alls
- 1 gotet de vinagre
- 1 gotet d'oli d'oliva arbequina
- farina
- pebre vermell
- farigola
- llorer
- sal
PREPARACIÓ
En una paella amb força oli, poseu a fregir els grans d'all, sense pelar i esclafats.
Reserveu-los i, en el mateix oli, fregiu-hi les sardines, prèviament enfarinades. Un cop cuites, aneu-les col·locant en una cassola plana. A la mateixa paella i amb l'oli de la fregida ben calent, tireu-hi un raig de vinagre, la fulla de llorer, el pebre vermell i els alls que heu reservat. Deixeu-ho reduir una estona i tireu-ho damunt de les sardines. Poseu la cassola al foc i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts. Quan ho retireu del foc, afegiu-hi la farigola i deixeu-ho reposar un parell de dies.
Reserveu-los i, en el mateix oli, fregiu-hi les sardines, prèviament enfarinades. Un cop cuites, aneu-les col·locant en una cassola plana. A la mateixa paella i amb l'oli de la fregida ben calent, tireu-hi un raig de vinagre, la fulla de llorer, el pebre vermell i els alls que heu reservat. Deixeu-ho reduir una estona i tireu-ho damunt de les sardines. Poseu la cassola al foc i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts. Quan ho retireu del foc, afegiu-hi la farigola i deixeu-ho reposar un parell de dies.