Sardines gratinades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El peix blau, com les sardines, són una molt bona font d'àcids grassos essencials omega-3.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
700 g de sardines fresques
170 g de tomàquets cirerols
2 grans d'all
Alfàbrega
Vinagre blanc
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
Escalfem una paella amb un raig d'oli OVE. Mentre s'escalfa, aixafem 2 grans d'all.
Afegim els alls a la paella i els fem ballar un parell de minuts.
Aboquem a la paella 170 g de tomàquets cirerols i els saltem uns minuts.
Agafem 700 g de sardines fresques netes, sense cap i escatades, i les anem distribuint capiculades en una safata gran de forn o llaunes més petites.
Fem una primera cocció a les sardines al forn a 250 graus durant 3 minuts.
Aprofitem per acabar els cirerols abocant-hi un raig de vinagre blanc i evaporant-ne l'alcohol.
Traiem les sardines del forn i hi distribuïm al damunt els cirerols saltats i la seva salsa. Enfornem de nou a 250 graus entre 5 i 8 minuts en funció de si són més grosses o més petites.
Desenfornem i servim les sardines amb unes fulles d'alfàbrega fresca. I ja les tenim a punt per menjar.