Sarsuela d'escórpora

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sarsuela de peix és un plat típic lleuger... si no suquem gaire pa a la salsaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 escórpora

  • 1 castanyola
  • 5 tomàquets
  • 1 pastanaga
  • 3 cebes tendres
  • 1 bulb de fonoll
  • 10 musclos
  • 1 gra d'all
  • 20 g avellana torrada
  • Ceba enrossida
  • 1 torrada de pa
  • Llimona
  • Vi ranci
  • Conyac
  • Julivert
  • Anís sec

PREPARACIÓ

  1. Posem caps i espines sense tripa ni ganyes d'una escórpora d'1 kg i una castanyola de 600 g en una safata de forn amb paper sulfurat a la base. Reservem els filets a la nevera.
  2. Enfornem els caps i espines 15 minuts a 220 graus.
  3. Tallem a brunesa 3 cebes tendres i 1 pastanaga.
  4. Posem al foc una olla amb una mica d'oli OVE, afegim la ceba i la pastanaga tallades i ho enrossim.
  5. Traiem del forn caps i espines i els incorporem a l'olla. Afegim un raig d'anís sec i un raig de conyac.
  6. Netegem 10 musclos i els posem a l'olla amb 1 fulla de llorer i la pela d'una llimona. Ho cobrim amb 1,5 litres d'aigua mineral, coem a foc lent 30 minuts i deixem reposar 30 minuts més. Després el colarem i reservarem.
  7. Posem una cassola al foc i afegim 2 cullerades soperes de ceba ja enrossida.
  8. Traiem la pell i les llavors a 1 tomàquet rosa, el tallem a trossos grossos i l'incorporem a la cassola. Sofregim la ceba i el tomàquet fins que estiguin ben cuits.
  9. Tallem ben fi mig bulb de fonoll i el reservem.
  10. Quan la ceba i el tomàquet estan ben sofregits, aixequem sucres amb un raig de vi ranci i hi afegim el fonoll tallat.
  11. Recuperem el fumet de peix ja colat i en posem 1 litre a la cassola. Coem 5 minuts a foc lent.
  12. Traiem els filets d'escórpora i castanyola de la nevera. Els tallem en tres trossos.
  13. Posem els filets d'escórpora a la cassola i els coem 5 minuts.
  14. Fem una picada amb 1 gra d'all pelat i escaldat, 20 g d'avellanes torrades, una mica de julivert, sal i una llesca de pa torrat tallada a trossos.
  15. Afegim els filets de castanyola i la picada a la cassola i ho coem a foc lent 5 minuts més.
  16. Apaguem el foc i ho servim.
Anar al contingut