Sarsuela d'escórpora
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sarsuela de peix és un plat típic lleuger... si no suquem gaire pa a la salsaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 escórpora
- 1 castanyola
- 5 tomàquets
- 1 pastanaga
- 3 cebes tendres
- 1 bulb de fonoll
- 10 musclos
- 1 gra d'all
- 20 g avellana torrada
- Ceba enrossida
- 1 torrada de pa
- Llimona
- Vi ranci
- Conyac
- Julivert
- Anís sec
PREPARACIÓ
- Posem caps i espines sense tripa ni ganyes d'una escórpora d'1 kg i una castanyola de 600 g en una safata de forn amb paper sulfurat a la base. Reservem els filets a la nevera.
- Enfornem els caps i espines 15 minuts a 220 graus.
- Tallem a brunesa 3 cebes tendres i 1 pastanaga.
- Posem al foc una olla amb una mica d'oli OVE, afegim la ceba i la pastanaga tallades i ho enrossim.
- Traiem del forn caps i espines i els incorporem a l'olla. Afegim un raig d'anís sec i un raig de conyac.
- Netegem 10 musclos i els posem a l'olla amb 1 fulla de llorer i la pela d'una llimona. Ho cobrim amb 1,5 litres d'aigua mineral, coem a foc lent 30 minuts i deixem reposar 30 minuts més. Després el colarem i reservarem.
- Posem una cassola al foc i afegim 2 cullerades soperes de ceba ja enrossida.
- Traiem la pell i les llavors a 1 tomàquet rosa, el tallem a trossos grossos i l'incorporem a la cassola. Sofregim la ceba i el tomàquet fins que estiguin ben cuits.
- Tallem ben fi mig bulb de fonoll i el reservem.
- Quan la ceba i el tomàquet estan ben sofregits, aixequem sucres amb un raig de vi ranci i hi afegim el fonoll tallat.
- Recuperem el fumet de peix ja colat i en posem 1 litre a la cassola. Coem 5 minuts a foc lent.
- Traiem els filets d'escórpora i castanyola de la nevera. Els tallem en tres trossos.
- Posem els filets d'escórpora a la cassola i els coem 5 minuts.
- Fem una picada amb 1 gra d'all pelat i escaldat, 20 g d'avellanes torrades, una mica de julivert, sal i una llesca de pa torrat tallada a trossos.
- Afegim els filets de castanyola i la picada a la cassola i ho coem a foc lent 5 minuts més.
- Apaguem el foc i ho servim.