Sarsuela

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES:

    4 talls de lluç

    4 talls de rap

    4 escamarlans

    4 gambes

    1 calamar gran

    4 cloïsses

    20 musclos

    1 ceba gran

    3 tomàquets ratllats

    Fumet de peix o aigua

    Vi blanc

    Conyac

PREPARACIÓ

  1. Netegem el peix i fem racions amb el lluç i el rap.
  2. Tallem el calamar en anelles.
  3. Posem les cloïsses i els musclos en un cassó amb aigua.
  4. En una cassola ampla i amb oli abundant, saltem els escamarlans i les gambes. Només banda i banda perquè l'oli agafi gust. 
  5. Els traiem de la cassola i els reservem.
  6. En aquest mateix oli, fem un sofregit. Primer posem la ceba tallada petita i amb un punt de sal perquè suï.
  7. A mitja cocció de la ceba, hi afegim els tomàquets tallats a daus i els deixem coure uns 10 minuts més.
  8. Quan el sofregit està fet, hi afegim el vi blanc i el conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
  9. A continuació, hi afegim fumet de peix o aigua. 
  10. Posem les anelles del calamar a coure. 
  11. Quan el calamar sigui gairebé cuit, és el moment d'afegir el peix a la cassola. Primer el rap i després el lluç. Per evitar que es desfaci al guisar-lo, el podeu fregir una mica abans.
  12. Tornem a la cassola els escamarlans saltats i les gambes, hi afegim les cloïsses i els musclos i tapem la cassola perquè s'obrin.
  13. Amb el morter, fem una picada amb bastonets, avellanes i ametlles, que desfem amb una mica d'aigua.
  14. Incorporem la picada a la cassola, vigilant de no trencar el peix, perquè la salsa agafi consistència.
  15. Deixem reposar la sarsuela uns cinc minuts amb el foc tancat abans de servir-la. 
Anar al contingut