Sarsuela
- Programa: La Riera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 300 g de rap
- 300 g de lluç
- 300 g de calamars
- 8 gambes
- 8 escamarlans
- 200 g de musclos
- 150 g de cloïsses
- 150 g de cloïsses
- 300 g de tomàquets madurs
- 50 g de farina
- 1 gra d'all
- 1 fulla de llorer
- 3 branques de julivert (les fulles)
- 50 g d'ametlles torrades
- 200 ml d'aigua mineral
- 100 ml de vi blanc
- Sal i pebre
PREPARACIÓ
Prepareu els musclos, nets i sense barbes, i obriu-los al vapor. Reserveu-los i retireu-los una de les closques. Reserveu l'aigua dels musclos.
Talleu el peix a rodanxes, salpebreu-lo i enfarineu-lo. Fregiu-lo i reserveu-lo.
Fregiu una mica les gambes, els escamarlans i també els calamars, nets i tallats a rodanxes.
Feu un sofregit amb la ceba, pelada i trinxada, i els tomàquets, escaldats, pelats i sense llavors. Un cop fet, afegiu-hi el vi blanc. Deixeu-ho reduir 5 minuts, afegiu-hi l'aigua dels musclos i 200 ml d'aigua mineral i deixeu-ho bullir 3 minuts més.
Afegiu-hi el peix, els calamars, les gambes i els escamarlans. Deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts i afegiu-hi una picada feta amb 1 gra d'all, julivert i 10 ametlles torrades. Sacsegeu una mica la cassola i afegiu-hi els musclos i les cloïsses rentades. Així que s'obrin, retireu la sarsuela del foc.
Talleu el peix a rodanxes, salpebreu-lo i enfarineu-lo. Fregiu-lo i reserveu-lo.
Fregiu una mica les gambes, els escamarlans i també els calamars, nets i tallats a rodanxes.
Feu un sofregit amb la ceba, pelada i trinxada, i els tomàquets, escaldats, pelats i sense llavors. Un cop fet, afegiu-hi el vi blanc. Deixeu-ho reduir 5 minuts, afegiu-hi l'aigua dels musclos i 200 ml d'aigua mineral i deixeu-ho bullir 3 minuts més.
Afegiu-hi el peix, els calamars, les gambes i els escamarlans. Deixeu-ho coure tot junt uns 5 minuts i afegiu-hi una picada feta amb 1 gra d'all, julivert i 10 ametlles torrades. Sacsegeu una mica la cassola i afegiu-hi els musclos i les cloïsses rentades. Així que s'obrin, retireu la sarsuela del foc.