Seitó cruixent amb maionesa de poma
INGREDIENTS
20 seitons
30 g blat de moro fregit
2 ous
70 g farina d'arròs
100 ml aigua amb gas
Sal
Oli OVE
1 poma golden
1 canonet de canyella
Sucre
Mantega
Oli OVE de 0,4º
1 llima
PREPARACIÓ
- Amb un buidador de pomes, traiem el centre d'una poma golden neta, fem un tall a la pela envoltant la circumferència i farcim el forat amb un canonet de canyella, 4 daus petits de mantega i una mica de sucre
- Ho portem al forn una hora a 180 ºC.
- Deixem que la poma baixi de temperatura, la pelem i la tallem de qualsevol manera.
- Posem a un got batedor la poma tallada, un ou que millor que no estigui fred de nevera, la pela d'una llima neta i el suc de mitja llima.
- Ho emulsionem amb oli de 0,4 graus d'acidesa.
- Posem a un bol 60 g de farina d'arròs, un ou i un polsim de sal. Ho barregem.
- Un cop ho tenim ben integrat, afegim a la barreja 100 ml d'aigua amb gas freda de nevera. Ho barregem fins que quedi homogeni.
- Tapem la barreja amb el plat i ho portem a la nevera perquè la farina s'hidrati un mínim de 5 minuts.
- Posem una paella molt fonda amb oli a escalfar.
- Passem per la picadora 30 g de blat de moro fregit, que quedi gruixut.
- Tirem el blat de moro a la pastina d'arrebossar que hem rescatat de la nevera i ho barregem.
- Arrebossem els seitons nets i sense espina amb la farina d'arròs. Després ho passem per l'Orly.
- Fregim els segons a l'oli calent a tandes, perquè no baixi gaire la temperatura de l'oli.
- A mesura que els seitons estiguin fregits, els deixem sobre un plat amb paper absorbent.
- Retirem els seitons del paper absorbent i els servim amb uns punts de maionesa de poma.