Sfogliatelle
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 paquet de pasta brisa
200 g de formatge ricotta
25 g de sucre
20 g de panses
1 llimona
Farina
Llard de porc
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
- Agafem una làmina de pasta brisa ben freda i la tallem per la meitat. A continuació dobleguem les vores rodones cap a l'interior aconseguint dos rectangles estrets i llargs. Reservem un dels rectangles a la nevera, perquè hem de treballar amb la massa ben freda.
- Agafem el rectangle de pasta brisa, l'enfarinem lleugerament i l'anem estirant amb l'ajuda d'una màquina d'estirar pasta. L'estirarem fins al número més alt de la nostra màquina. Per poder treballar-ho millor, anem tallant el rectangle per la meitat a mesura que es va estirant. Un cop estirat el primer rectangle de brisa, farem el mateix amb el que hem reservat a la nevera.
- Fonem una bona porció de llard de porc i la reservem en un bol.
- Agafem el primer tros ben fi de pasta brisa, el pintem amb el llard de porc fos i l'enrotllem fent un cilindre ben petit i deixant el tros final sense enrotllar. A continuació, pintem un altre tros de pasta estirada i enganxem una de les puntes sobre el tros estirat i seguim enrotllant. Anem repetint aquesta operació fins que utilitzem tots els trossos de brisa estirats.
- Emboliquem el rotlle resultant amb paper sulfurat i ho guardem en un recipient que tapem a la nevera com a mínim durant dues hores.
- Fem el farcit de la sfogliatella posant en un bol 200 g de formatge ricotta. Hi afegim la ratlladura de la pell d'una llimona, 20 g panses i 25 g de sucre. Ho barregem bé amb una cullera i ho reservem.
- Formem les sfogliatelle tallant el cilindre en 8 rodelles, descartant les vores que quedin desiguals.
- A continuació, preparem una safata de forn amb paper sulfurat a la base. Enfarinem la superfície on treballem i agafem un dels cercles. Amb l'ajuda d'un corró lleugerament enfarinat, l'estirem formant una peça ovalada. Encaixem la peça a la mà fent una cassoleta.
- Farcim amb una cullerada de farcit, mullem les vores amb una mica d'aigua i les tanquem pressionant lleugerament. Deixem la sfogliatella a la safata de forn.
- Un cop hem farcit i tancat totes les sfogliatelle, les enfornem 25 minuts a 180 graus.
- Un cop cuites, les passem a una safata o plat i les empolsinem amb sucre de llustre. I ja les podem menjar.