Shepherd's pie de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les patates, dels aliments del seu grup, són les més lleugeres d'energia, les recomanacions apunten a prendre'n 3 o 4 dies a la setmanaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1.200 g patata Monalisa
1 coll i mig de xai
150 g bolets secs
100 g formatge d'ovella curat
80 g mantega
50 ml llet d'ovella
2 grans d'all
2 tomacons
1 ceba
1 pastanaga
Salsa Worcestershire
Vi ranci
Romaní
Sal
Oli OVE
Pebre negre
Llorer
PREPARACIÓ
- Posem al forn una safata amb un llit de sal i 1.200 g de patates netes. Les deixem a 180º durant 30 minuts.
- Posem uns 150 g de bolets secs a hidratar amb aigua tèbia.
- Mentrestant deixem un coll i mig de xai en un bol amb aigua amb gel perquè es dessagni durant uns 20 minuts
- Salpebrem els colls de xai tallat i els posem dins un recipient per rostir
- Afegim al rostit una fulla de llorer i dos grans d'all aixafats.
- Tallem a bresa una ceba i una pastanaga, pelades.
- Les afegim al rostit amb un bon raig d'oli.
- Traiem les patates del forn (si no ho hem fet abans i l'apugem a 200º). Quan el forn arribi a 200, hi posem la safata amb les verdures i el coll de xai.
- Mentrestant, deixem que les patates es vagin refredant. Enfornem el rostit a 200º.
- Després de tenir el rostit 10 minuts al forn, el traiem I el mullem amb un raig de vi ranci.
- Ratllem 2 tomacons sobre el rostit
- Colem els bolets per poder utilitzar-ne l'aigua.
- Afegim 250 ml d'aigua de bolet al rostit i reservem els bolets hidratats amb una mica d'oli.
- Tornem a posar la safata al forn, 200 graus, 30 minuts.
- Escalfem en un pot petit 50 ml de llet d'ovella, una cullerada de mantega i un polsim de sal.
- Quan la llet bulli, hi tirem romaní, ho tapem i ho enretirem del foc. Deixem que reposi 10 minuts.
- Pelem les patates que hem cuit al forn i les ratllem.
- Repesquem el romaní de la llet.
- En un pot apte per al braç batedor tirem les patates, la llet infusionada, un polsim de sal, una mica de pebre negre i 100 g de formatge d'ovella curat i acabat de ratllar.
- Ho anem batent amb el braç elèctric, -però no gaire- i hi anem afegint oli.
- Esfilagarsem la carn del coll de xai.
- Integrem a la safata del rostit amb les verdures, dues cullerades de salsa Worcestershire, la carn esfilagarsada de xai i els bolet reservats.
- Omplim 4 cassoletes individuals amb aquesta carn o bé una de grossa que serà la de servir.
- Posem el puré de patates en una mànega pastissera amb boca d'estrella i escampem el puré per sobre de la carn.
- Portem el shepherd's pie al forn i el gratinem uns 15 minuts i llest!.