Shepherd's pie de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les patates, dels aliments del seu grup, són les més lleugeres d'energia, les recomanacions apunten a prendre'n 3 o 4 dies a la setmanaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1.200 g patata Monalisa  

    1 coll i mig de xai  

    150 g bolets secs  

    100 g formatge d'ovella curat  

    80 g mantega  

    50 ml llet d'ovella  

    2 grans d'all  

    2 tomacons  

    1 ceba  

    1 pastanaga  

    Salsa Worcestershire  

    Vi ranci  

    Romaní  

    Sal  

    Oli OVE  

    Pebre negre  

    Llorer

PREPARACIÓ

  1. Posem al forn una safata amb un llit de sal i 1.200 g de patates netes. Les deixem a 180º durant 30 minuts.  
  2. Posem uns 150 g de bolets secs a hidratar amb aigua tèbia.  
  3. Mentrestant deixem un coll i mig de xai en un bol amb aigua amb gel perquè es dessagni durant uns 20 minuts
  4. Salpebrem els colls de xai tallat i els posem dins un recipient per rostir
  5. Afegim al rostit una fulla de llorer i dos grans d'all aixafats.  
  6. Tallem a bresa una ceba i una pastanaga, pelades.  
  7. Les afegim al rostit amb un bon raig d'oli.  
  8. Traiem les patates del forn (si no ho hem fet abans i l'apugem a 200º). Quan el forn arribi a 200, hi posem la safata amb les verdures i el coll de xai.  
  9. Mentrestant, deixem que les patates es vagin refredant. Enfornem el rostit a 200º.  
  10. Després de tenir el rostit 10 minuts al forn, el traiem I el mullem amb un raig de vi ranci.            
  11. Ratllem 2 tomacons sobre el rostit
  12. Colem els bolets per poder utilitzar-ne l'aigua.
  13. Afegim 250 ml d'aigua de bolet al rostit i reservem els bolets hidratats amb una mica d'oli.  
  14. Tornem a posar la safata al forn, 200 graus, 30 minuts.
  15. Escalfem en un pot petit 50 ml de llet d'ovella, una cullerada de mantega i un polsim de sal.  
  16. Quan la llet bulli, hi tirem romaní, ho tapem i ho enretirem del foc. Deixem que reposi 10 minuts.
  17. Pelem les patates que hem cuit al forn i les ratllem.  
  18. Repesquem el romaní de la llet.
  19. En un pot apte per al braç batedor tirem les patates, la llet infusionada, un polsim de sal, una mica de pebre negre i 100 g de formatge d'ovella curat i acabat de ratllar.  
  20. Ho anem batent amb el braç elèctric, -però no gaire- i hi anem afegint oli.    
  21. Esfilagarsem la carn del coll de xai.  
  22. Integrem a la safata del rostit amb les verdures, dues cullerades de salsa Worcestershire, la carn esfilagarsada de xai i els bolet reservats.
  23. Omplim 4 cassoletes individuals amb aquesta carn o bé una de grossa que serà la de servir.  
  24. Posem el puré de patates en una mànega pastissera amb boca d'estrella i escampem el puré per sobre de la carn.  
  25. Portem el shepherd's pie al forn i el gratinem uns 15 minuts i llest!. 
Anar al contingut