Sípia amb fonoll

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sípia és un aliment amb propietats similars a les del peix, això la fa molt adient per a aquelles persones a qui no els agrada el peix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1,5 kg sípia

    800 g ceba de Figueres

    300 g bulb de fonoll

    1 cabeça d'alls

    1,5 l fumet de crustacis

    5 tiges de julivert

    3 tomacons

    1 raig de conyac

    1 raig de vi ranci

    1 grapat de nous

    1 filet d'anxova

    1 filet d'anxova

    Fonoll marí en vinagre

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana 800 g de cebes de Figueres. Un cop tallades, les reservem en un bol.
  2. Tallem també a juliana 300 g de bulb de fonoll i el reservem al bol amb la ceba.
  3. Escalfem una cassola alta amb un raig d'oli OVE. Mentre s'escalfa, tallem a daus 1,5 kg de sípia ja neta. Quan l'oli és calent, afegim la sípia a la cassola i la saltem uns minuts a foc fort.
  4. Quan la sípia agafa una mica de color, la traiem de la cassola i la reservem en un plat.
  5. Tornem a posar la cassola al foc, tallem una cabeça d'alls per la meitat i la refreguem per tota la cassola. Un cop fet, hi afegim la ceba i el fonoll i ho coem a foc suau uns 40 minuts fins que s'enrosseixi bé.
  6. Ratllem 3 tomacons damunt d'un colador en un bol per evitar que hi caiguin llavors o trossos de pell. Apugem el foc de la cassola, aboquem la polpa dels tomacons i ho reduïm uns minuts.
  7. Quan els tomacons han reduït, afegim un raig de vi ranci i un de conyac i deixem evaporar l'alcohol.
  8. Posem a escalfar un litre i mig de fumet de crustacis i mentre s'escalfa, abaixem el foc de la cassola i hi aboquem la sípia reservada.
  9. Piquem les fulles de 5 tiges de julivert, les afegim a la cassola amb un polsim de sal.
  10. Quan el fumet està calent, l'aboquem a la cassola, la mig tapem i coem a foc baix 50 minuts.
  11. Quan han passat els 50 minuts, fem una picada posant en un morter un grapat de nous, un filet d'anxova i unes fulles de farigola fresca. Ho piquem amb la mà de morter i ho afegim a la cassola, barrejant-ho bé.
  12. Tastem i rectifiquem de sal, si cal. Hi afegim unes voltes de pebre negre i tanquem el foc. Al ser un guisat, podem deixar-lo reposar unes hores abans de menjar-lo.
  13. Servim acompanyant-ho d'unes fulles de fonoll marí en vinagre.
Anar al contingut